Is de Efteling nog open?

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Maar met de huidige situatie rondom het coronavirus, vragen veel mensen zich af of de Efteling nog open is. In dit artikel geven we antwoord op deze vraag en bespreken we de maatregelen die het park heeft genomen om de veiligheid van bezoekers te waarborgen.

Is de efteling nog open

Ja, de Efteling is nog open

Goed nieuws voor alle fans van de Efteling: het park is nog steeds geopend. Wel zijn er enkele maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo is het verplicht om vooraf online tickets te kopen en een tijdslot te reserveren. Hierdoor kan het park het aantal bezoekers reguleren en drukte vermijden.

Daarnaast gelden er in het park diverse hygi├źnemaatregelen, zoals het verplicht dragen van een mondkapje in overdekte ruimtes en attracties, het regelmatig desinfecteren van oppervlakken en het plaatsen van desinfectiezuilen op verschillende locaties in het park. Ook wordt er extra aandacht besteed aan het schoonmaken van toiletten en het ventileren van binnenruimtes.

Wat is er veranderd in de Efteling?

Naast de genoemde maatregelen zijn er ook enkele veranderingen doorgevoerd in het park. Zo zijn sommige attracties aangepast om te voldoen aan de nieuwe veiligheidsvoorschriften. Bijvoorbeeld door het plaatsen van schermen tussen de zitplaatsen of het verminderen van het aantal bezoekers per rit.

Daarnaast zijn er enkele shows en entertainmentprogramma’s tijdelijk stopgezet om drukte te vermijden. Ook zijn sommige restaurants en winkels gesloten of hebben aangepaste openingstijden.

Wat moet je weten voordat je naar de Efteling gaat?

Als je van plan bent om naar de Efteling te gaan, is het belangrijk om vooraf goed op de hoogte te zijn van de maatregelen en regels. Zo moet je bijvoorbeeld een mondkapje meenemen en deze dragen in overdekte ruimtes en attracties. Ook is het verplicht om vooraf online tickets te kopen en een tijdslot te reserveren.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de drukte in het park. Hoewel de Efteling het aantal bezoekers reguleert, kan het nog steeds druk zijn op sommige plekken. Houd daarom voldoende afstand van andere bezoekers en volg de aanwijzingen van het personeel op.

Conclusie

De Efteling is nog steeds geopend, maar wel met enkele maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Door vooraf online tickets te kopen en een tijdslot te reserveren, kan het park het aantal bezoekers reguleren en drukte vermijden. Daarnaast gelden er diverse hygi├źnemaatregelen en zijn sommige attracties, shows en restaurants aangepast of gesloten. Als je van plan bent om naar de Efteling te gaan, is het belangrijk om vooraf goed op de hoogte te zijn van de maatregelen en regels en rekening te houden met de drukte in het park.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Vogel Rok Efteling: Een spannende achtbaanrit door een mysterieuze grot.

Plaats een reactie