Hoeveel kost de Efteling?

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland. Jaarlijks trekt het park miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Maar hoeveel kost een dagje Efteling eigenlijk? In dit artikel gaan we dieper in op de kosten van een bezoek aan de Efteling.

Hoeveel kost de efteling

Entreeprijzen Efteling

De entreeprijzen van de Efteling variëren afhankelijk van de dag waarop je het park bezoekt en de leeftijd van de bezoeker. Over het algemeen geldt dat hoe ouder je bent, hoe meer je betaalt voor een kaartje. Ook in het hoogseizoen zijn de prijzen hoger dan in het laagseizoen.

Hieronder vind je een overzicht van de entreeprijzen voor de Efteling in 2021:

  • Kinderen t/m 3 jaar: gratis
  • Kinderen van 4 t/m 11 jaar: € 38,-
  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: € 45,-

Daarnaast zijn er ook speciale tarieven voor groepen en mensen met een beperking. Zo krijgen groepen vanaf 20 personen korting op de entreeprijs en is er een speciaal tarief voor mensen met een beperking en hun begeleiders.

Parkeren bij de Efteling

Als je met de auto naar de Efteling gaat, moet je ook rekening houden met parkeerkosten. Het park beschikt over een groot parkeerterrein waar je tegen betaling kunt parkeren. De kosten voor het parkeren bedragen € 12,50 per auto per dag. Als je met een touringcar komt, betaal je € 22,50 per dag.

Overnachten bij de Efteling

Wil je langer dan één dag in de Efteling blijven? Dan kun je ervoor kiezen om te overnachten in een van de accommodaties van het park. De Efteling beschikt over verschillende hotels en vakantieparken waar je kunt verblijven. De kosten voor een overnachting variëren afhankelijk van het type accommodatie en de periode waarin je verblijft.

Hieronder vind je een overzicht van de prijzen voor een overnachting in de Efteling:

  • Efteling Hotel: vanaf € 150,- per nacht
  • Bosrijk: vanaf € 200,- per nacht
  • Loonsche Land: vanaf € 100,- per nacht

Extra kosten in de Efteling

Naast de entreeprijs en eventuele parkeerkosten zijn er nog andere kosten waar je rekening mee moet houden als je naar de Efteling gaat. Zo zijn er verschillende attracties waarvoor je apart moet betalen, zoals de Python en de Droomvlucht. De kosten voor deze attracties variëren van € 2,- tot € 6,- per persoon per rit.

Daarnaast kun je in de Efteling ook eten en drinken. De prijzen voor eten en drinken in het park zijn vergelijkbaar met die van andere pretparken. Zo betaal je voor een frietje met een snack en een drankje al snel € 10,- tot € 15,- per persoon.

Conclusie

Een dagje Efteling is niet goedkoop, maar het is wel een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. De entreeprijzen variëren afhankelijk van de dag waarop je het park bezoekt en de leeftijd van de bezoeker. Daarnaast moet je ook rekening houden met parkeerkosten en eventuele kosten voor overnachtingen en extra’s zoals attracties en eten en drinken. Toch is een bezoek aan de Efteling zeker de moeite waard en een aanrader voor jong en oud.Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling overnachting: een magische ervaring.

1 gedachte over “Hoeveel kost de Efteling?”

Plaats een reactie