Hoeveel achtbanen heeft de Efteling?

De Efteling is een van de grootste en meest populaire pretparken van Nederland. Het park staat bekend om zijn sprookjesachtige sfeer en attracties voor jong en oud. Een van de grootste trekpleisters van de Efteling zijn de achtbanen. Maar hoeveel achtbanen heeft de Efteling eigenlijk? In dit artikel gaan we daar dieper op in.

Hoeveel achtbanen heeft de efteling

De achtbanen van de Efteling

De Efteling heeft in totaal zeven achtbanen. Hieronder vind je een overzicht van alle achtbanen in het park:

  • Baron 1898
  • Joris en de Draak
  • Vogel Rok
  • Python
  • De Vliegende Hollander
  • Max & Moritz
  • Bob

Elke achtbaan heeft zijn eigen thema en unieke kenmerken. Zo is Baron 1898 een dive coaster waarbij je van grote hoogte naar beneden stort, terwijl Joris en de Draak een houten achtbaan is waarbij twee treinen het tegen elkaar opnemen. Vogel Rok is een indoor achtbaan met een Arabisch thema, terwijl Python een klassieke looping coaster is.

De nieuwste achtbaan: Max & Moritz

De nieuwste achtbaan van de Efteling is Max & Moritz. Deze achtbaan opende in 2020 en is gebaseerd op het bekende Duitse verhaal van de twee kwajongens Max en Moritz. De achtbaan is geschikt voor het hele gezin en heeft een lengte van 400 meter. Tijdens de rit ga je over heuvels en door bochten, terwijl je geniet van het verhaal van Max en Moritz.

De gesloten achtbaan: Bob

Een van de achtbanen die niet meer te vinden is in de Efteling is Bob. Deze bobsleebaan opende in 1985 en was een van de populairste attracties van het park. In 2019 werd echter bekendgemaakt dat Bob definitief zou sluiten. De reden hiervoor was dat de attractie niet meer voldeed aan de veiligheidseisen en niet meer te renoveren was. Bob is inmiddels afgebroken en zal plaatsmaken voor een nieuwe attractie.

Conclusie

De Efteling heeft in totaal zeven achtbanen, elk met hun eigen thema en kenmerken. Van de klassieke looping coaster Python tot de nieuwste aanwinst Max & Moritz, er is voor iedereen wel een achtbaan te vinden in de Efteling. Helaas is de populaire bobsleebaan Bob niet meer te vinden in het park, maar er zal ongetwijfeld een nieuwe attractie voor in de plaats komen. Of er in de toekomst nog meer achtbanen bij zullen komen in de Efteling, dat is nog even afwachten.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling verbouwing: een vernieuwde beleving in het sprookjespark.

Plaats een reactie