Het weer in de Efteling

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland. Jaarlijks trekt het park miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland. Het park is gelegen in Kaatsheuvel, Noord-Brabant en heeft een oppervlakte van maar liefst 72 hectare. Het park is het hele jaar geopend, maar het weer kan een grote invloed hebben op de beleving van de attracties en shows. In dit artikel gaan we dieper in op het weer in de Efteling en hoe dit van invloed kan zijn op je bezoek aan het park.

Het weer in efteling

De invloed van het weer op de Efteling

Het weer kan een grote invloed hebben op de beleving van de attracties en shows in de Efteling. Bij mooi weer is het park vaak drukker en kunnen de wachtrijen langer zijn. Bij slecht weer kan het park minder druk zijn en zijn de wachtrijen korter. Daarnaast kunnen sommige attracties gesloten zijn bij slecht weer, zoals de Python en de Baron 1898. Dit heeft te maken met de veiligheid van de bezoekers en het personeel.

De Efteling heeft ook een aantal attracties en shows die alleen geopend zijn bij mooi weer, zoals de watershow Aquanura en de openluchtattractie de Bob. Bij slecht weer worden deze attracties gesloten om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen.

De weersverwachting in de Efteling

De Efteling heeft een eigen weerstation dat de weersverwachting in het park bijhoudt. Deze informatie wordt gedeeld op de website van de Efteling en in de Efteling-app. Hierdoor kunnen bezoekers voorafgaand aan hun bezoek aan het park al een idee krijgen van het weer en zich hierop voorbereiden.

Daarnaast heeft de Efteling ook een aantal overdekte attracties en shows, zoals Droomvlucht, Fata Morgana en Raveleijn. Bij slecht weer kunnen deze attracties een goede optie zijn om te bezoeken. Hierdoor kun je toch genieten van het park, zonder dat je nat wordt of in de kou staat.

Wat te doen bij slecht weer in de Efteling?

Bij slecht weer in de Efteling zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je bezoek toch zo aangenaam mogelijk te maken. Hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

  • Bezoek overdekte attracties en shows, zoals Droomvlucht, Fata Morgana en Raveleijn.
  • Neem een paraplu en/of regenjas mee.
  • Bezoek de souvenirwinkels en restaurants in het park.
  • Maak gebruik van de kluisjes in het park om je spullen droog te houden.
  • Maak gebruik van de Efteling-app om de weersverwachting in de gaten te houden en je bezoek hierop aan te passen.

Conclusie

Het weer kan een grote invloed hebben op je bezoek aan de Efteling. Bij mooi weer is het park vaak drukker en kunnen de wachtrijen langer zijn. Bij slecht weer kunnen sommige attracties gesloten zijn en kan het park minder druk zijn. Gelukkig heeft de Efteling een aantal overdekte attracties en shows en kun je je bezoek aanpassen aan het weer. Door gebruik te maken van de Efteling-app en de weersverwachting in de gaten te houden, kun je je bezoek aan het park zo aangenaam mogelijk maken.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Giftcard: Het Perfecte Cadeau voor Efteling Fans.

Plaats een reactie