Glutenvrij Efteling: Genieten zonder zorgen

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland. Jaarlijks trekt het park miljoenen bezoekers van alle leeftijden. Voor mensen met een glutenintolerantie kan een dagje uit naar de Efteling echter een uitdaging zijn. Gelukkig biedt de Efteling steeds meer glutenvrije opties aan, zodat ook mensen met een glutenintolerantie kunnen genieten van een zorgeloze dag in het park.

Glutenvrij efteling

Wat is glutenintolerantie?

Glutenintolerantie, ook wel coeliakie genoemd, is een auto-immuunziekte waarbij het lichaam geen gluten kan verdragen. Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, gerst en spelt. Wanneer iemand met coeliakie gluten binnenkrijgt, beschadigt dit de darmwand en kan dit leiden tot allerlei klachten, zoals buikpijn, diarree, vermoeidheid en gewichtsverlies.

Glutenvrije opties in de Efteling

De Efteling heeft de afgelopen jaren steeds meer glutenvrije opties toegevoegd aan het assortiment. Zo zijn er inmiddels diverse restaurants en eetgelegenheden waar glutenvrije gerechten verkrijgbaar zijn. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden:

Restaurant Panorama

Restaurant Panorama is een van de grootste restaurants in de Efteling en biedt een prachtig uitzicht over het park. Hier kun je terecht voor een uitgebreid glutenvrij ontbijt, lunch of diner. Het restaurant heeft een aparte glutenvrije kaart en er wordt rekening gehouden met de bereiding van de gerechten.

Polles Keuken

Polles Keuken is een buffetrestaurant waar je kunt genieten van diverse gerechten uit de Hollandse keuken. Ook hier is een aparte glutenvrije kaart beschikbaar en worden de gerechten apart bereid om kruisbesmetting te voorkomen.

Eethuys

Eethuys is een gezellige eetgelegenheid waar je terecht kunt voor een snelle hap. Hier kun je onder andere glutenvrije frietjes en snacks bestellen.

De Soete Inval

De Soete Inval is een koffie- en theehuis waar je kunt genieten van diverse zoete lekkernijen. Ook hier zijn glutenvrije opties verkrijgbaar, zoals een glutenvrije appeltaart of brownie.

Glutenvrije snacks en drankjes

Naast de restaurants en eetgelegenheden zijn er ook diverse kraampjes in de Efteling waar je glutenvrije snacks en drankjes kunt kopen. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij de popcornkraam, waar glutenvrije popcorn verkrijgbaar is. Ook zijn er diverse ijskraampjes waar je kunt genieten van een glutenvrij ijsje.

Glutenvrije informatie op de website

Op de website van de Efteling is ook informatie te vinden over de glutenvrije opties in het park. Zo kun je vooraf al bekijken welke restaurants en eetgelegenheden glutenvrije gerechten aanbieden en wat de mogelijkheden zijn. Ook kun je hier terecht voor tips en adviezen over hoe je een dagje Efteling glutenvrij kunt doorbrengen.

Conclusie

De Efteling biedt steeds meer glutenvrije opties aan, zodat ook mensen met een glutenintolerantie kunnen genieten van een zorgeloze dag in het park. Met diverse restaurants, eetgelegenheden en kraampjes waar glutenvrije gerechten en snacks verkrijgbaar zijn, is er voor ieder wat wils. Ook op de website van de Efteling is informatie te vinden over de glutenvrije mogelijkheden in het park. Zo kun je vooraf al bekijken waar je terecht kunt en hoe je een dagje Efteling glutenvrij kunt doorbrengen. Kortom, met de glutenvrije opties in de Efteling hoef je je geen zorgen te maken en kun je volop genieten van een dagje uit!

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling cadeaukaart: het perfecte cadeau voor een dag vol magie.

Plaats een reactie