Flying Dutchman Efteling: Een spannende attractie voor jong en oud

De Flying Dutchman is een van de meest populaire attracties in de Efteling. Deze spannende achtbaan is gebaseerd op het legendarische verhaal van de Vliegende Hollander en biedt bezoekers een unieke ervaring. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de Flying Dutchman Efteling.

Flying dutchman efteling

De geschiedenis van de Flying Dutchman Efteling

De Flying Dutchman opende zijn deuren in 2007 en was meteen een groot succes. De attractie is ontworpen door de Duitse fabrikant Vekoma en heeft een totale lengte van 420 meter. De achtbaan heeft een topsnelheid van 75 kilometer per uur en een hoogte van 22 meter. De rit duurt ongeveer 2 minuten en 20 seconden.

De attractie is gebaseerd op het verhaal van de Vliegende Hollander, een spookschip dat al eeuwenlang over de zeeën vaart. Volgens de legende is de kapitein van het schip veroordeeld om voor altijd te blijven varen, omdat hij ooit een weddenschap met de duivel heeft verloren. Het schip wordt vaak gezien als een slecht voorteken en brengt ongeluk voor wie het tegenkomt.

De attractie

De Flying Dutchman Efteling is een achtbaan die zowel binnen als buiten rijdt. De rit begint in een donkere tunnel, waar je het gevoel hebt dat je onder water rijdt. Vervolgens kom je in een grote hal waar het spookschip van de Vliegende Hollander te zien is. Het schip is prachtig vormgegeven en ziet er zeer realistisch uit.

Na het spookschip volgt een spannende rit door de buitenlucht. Je gaat over heuvels en door scherpe bochten, terwijl je het gevoel hebt dat je vliegt. De achtbaan gaat ook over het water, wat zorgt voor een extra spectaculaire ervaring. Tijdens de rit hoor je de angstaanjagende geluiden van de Vliegende Hollander en zie je verschillende special effects.

De Flying Dutchman Efteling is geschikt voor kinderen vanaf 1.20 meter. Voor kinderen tussen de 1.20 en 1.40 meter is begeleiding van een volwassene verplicht. De attractie is niet geschikt voor mensen die last hebben van rug- of nekklachten, hartproblemen of zwangere vrouwen.

Wachtrij en wachttijd

De wachtrij van de Flying Dutchman Efteling is prachtig vormgegeven en past perfect bij het thema van de attractie. Je loopt door een oud scheepswrak en komt langs verschillende kamers waar je het verhaal van de Vliegende Hollander kunt zien en horen. De wachtrij is overdekt en biedt voldoende beschutting tegen regen en zon.

De wachttijd voor de Flying Dutchman Efteling kan variëren van enkele minuten tot meer dan een uur, afhankelijk van de drukte in het park. Het is daarom aan te raden om de attractie vroeg in de ochtend of aan het einde van de dag te bezoeken, wanneer het over het algemeen rustiger is.

Conclusie

De Flying Dutchman Efteling is een spannende attractie die zeker de moeite waard is om te bezoeken. De achtbaan biedt een unieke ervaring en is prachtig vormgegeven. De wachtrij is ook zeer de moeite waard en past perfect bij het thema van de attractie. Als je van spanning en sensatie houdt, mag je de Flying Dutchman Efteling zeker niet missen!

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Waalwijk: Een magische combinatie van attracties en natuur.

Plaats een reactie