Film Efteling: Een magische wereld op het witte doek

De Efteling is al jarenlang een begrip in Nederland en ver daarbuiten. Het pretpark staat bekend om zijn sprookjesachtige attracties en betoverende sfeer. Maar wist je dat de Efteling ook een aantal films heeft geproduceerd? In dit artikel duiken we in de wereld van de film Efteling en ontdekken we welke magische verhalen er op het witte doek zijn verschenen.

Film efteling

De geschiedenis van film Efteling

De Efteling begon in 1952 als een klein sprookjespark, maar groeide al snel uit tot een van de populairste attractieparken van Europa. In de jaren ’70 en ’80 begon de Efteling ook met het produceren van televisieseries, zoals ‘De Holle Bolle Boom’ en ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?’. In de jaren ’90 werd de stap naar film gezet, met de productie van ‘Droomvlucht’ en ‘Pardoes’. Deze films werden vertoond in de Efteling zelf, als onderdeel van de attracties.

In 2012 werd de eerste echte bioscoopfilm van de Efteling uitgebracht: ‘Sprookjesboom de Film’. Deze animatiefilm was gebaseerd op de populaire attractie ‘Sprookjesboom’ en vertelde het verhaal van een groepje sprookjesfiguren dat op zoek gaat naar de magische kristallen van het Sprookjesbos. De film was een groot succes en kreeg lovende recensies.

De films van film Efteling

Na het succes van ‘Sprookjesboom de Film’ besloot de Efteling meer films te gaan produceren. Hieronder een overzicht van de films die tot nu toe zijn verschenen:

Sprookjesboom de Film (2012)

Deze animatiefilm was de eerste bioscoopfilm van de Efteling en vertelt het verhaal van een groepje sprookjesfiguren dat op zoek gaat naar de magische kristallen van het Sprookjesbos. De film was een groot succes en kreeg lovende recensies.

Klaas Vaak (2014)

‘Klaas Vaak’ is een live-action film gebaseerd op de bekende zandman uit de Efteling. In de film krijgt Klaas Vaak te maken met de boze dromen van de kinderen en moet hij alles op alles zetten om de dromen weer goed te maken. De film kreeg gemengde recensies, maar was wel een succes in de bioscoop.

Dummie de Mummie en de Sfinx van Shakaba (2015)

‘Dummie de Mummie’ is een boekenreeks van Tosca Menten, die in 2014 werd verfilmd door de Efteling. Het verhaal gaat over een mummie die tot leven komt en samen met zijn vriendje Goos op zoek gaat naar zijn moeder. De film was een groot succes en kreeg een vervolg in 2015: ‘Dummie de Mummie en de Sfinx van Shakaba’.

De Grote Sinterklaasfilm (2018)

‘De Grote Sinterklaasfilm’ is een live-action film die zich afspeelt in het Sinterklaasfeest. De film vertelt het verhaal van de Pieten die Sinterklaas moeten redden als hij ontvoerd wordt door de gemene Dr. Brein. De film kreeg gemengde recensies, maar was wel een succes in de bioscoop.

De toekomst van film Efteling

De Efteling heeft aangegeven dat ze in de toekomst meer films willen gaan produceren. Zo staat er een vervolg op ‘Dummie de Mummie’ op de planning en wordt er gewerkt aan een film over de attractie ‘Symbolica’. Ook wordt er gesproken over een live-action film gebaseerd op de attractie ‘De Vliegende Hollander’.

De films van film Efteling zijn een mooie aanvulling op de attracties van het pretpark. Ze brengen de magische wereld van de Efteling tot leven op het witte doek en zorgen voor een unieke beleving. We kunnen dan ook niet wachten op de volgende film van de Efteling!

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling AH Tickets: Bespaar Geld op Je Dagje Uit.

Plaats een reactie