De Engste Achtbaan van de Efteling: Durf jij het aan?

De Efteling is een van de populairste pretparken van Nederland en staat bekend om zijn sprookjesachtige attracties. Maar naast de sprookjesachtige attracties heeft de Efteling ook een aantal achtbanen die de harten van de bezoekers sneller doen kloppen. Een van de meest populaire achtbanen van de Efteling is de engste achtbaan van het park. In dit artikel gaan we dieper in op deze achtbaan en vertellen we je alles wat je moet weten voordat je in deze achtbaan stapt.

Engste achtbaan efteling

De Baron 1898: De Engste Achtbaan van de Efteling

De engste achtbaan van de Efteling is zonder twijfel de Baron 1898. Deze achtbaan opende zijn deuren in 2015 en is sindsdien een van de populairste attracties van het park. De Baron 1898 is een dive coaster, wat betekent dat de achtbaan een verticale val heeft. De achtbaan is 37,5 meter hoog en heeft een val van 37,5 meter. Tijdens de val bereikt de achtbaan een snelheid van 90 kilometer per uur. De achtbaan heeft een lengte van 501 meter en duurt ongeveer 2 minuten en 20 seconden.

De Baron 1898 is niet alleen eng vanwege de verticale val, maar ook vanwege het verhaal achter de achtbaan. De achtbaan is gebaseerd op een legende over een groep mijnwerkers die in 1898 op zoek waren naar goud. Ze vonden een goudader, maar werden vervolgens vervloekt door een oude mijnwerker. De vloek zorgde ervoor dat de mijnwerkers nooit meer terugkeerden. De achtbaan neemt je mee op een reis door de mijnen en laat je de vloek van dichtbij ervaren.

De Rit in de Baron 1898

Als je in de Baron 1898 stapt, begin je met een rustige rit door de mijnen. Je ziet de mijnwerkers aan het werk en hoort het geluid van de machines. Maar al snel wordt duidelijk dat er iets niet klopt. De mijnwerkers beginnen te schreeuwen en te rennen en dan begint de achtbaan aan zijn verticale val. Tijdens de val voel je de wind door je haren en hoor je het geluid van de windvlagen. Na de val gaat de achtbaan verder door de mijnen en maak je nog een aantal scherpe bochten en drops. Uiteindelijk kom je weer veilig aan bij het station.

De Wachtrij van de Baron 1898

De wachtrij van de Baron 1898 is net zo indrukwekkend als de achtbaan zelf. De wachtrij is opgebouwd als een oude mijn en neemt je mee op een reis door de geschiedenis van de mijnwerkers. Je ziet oude machines, gereedschappen en foto’s van de mijnwerkers. Maar ook de vloek komt aan bod. Zo zie je bijvoorbeeld een oude mijnwerker die je waarschuwt voor de vloek en hoor je het geluid van de vloek. De wachtrij is zo ontworpen dat je helemaal in het verhaal wordt meegenomen en dat je alvast een voorproefje krijgt van wat je te wachten staat.

Praktische Informatie

Als je de Baron 1898 wilt bezoeken, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is de achtbaan niet geschikt voor mensen die last hebben van hoogtevrees of hartproblemen. Ook is er een minimale lengte van 1,40 meter vereist om in de achtbaan te mogen. Als je in de achtbaan wilt stappen, moet je ook rekening houden met een lange wachtrij. De wachttijd kan oplopen tot meer dan een uur, vooral tijdens drukke dagen. Het is daarom aan te raden om de achtbaan vroeg in de ochtend of aan het einde van de dag te bezoeken.

Conclusie

De Baron 1898 is zonder twijfel de engste achtbaan van de Efteling. De achtbaan neemt je mee op een reis door de mijnen en laat je de vloek van dichtbij ervaren. De wachtrij van de achtbaan is net zo indrukwekkend als de achtbaan zelf en neemt je mee op een reis door de geschiedenis van de mijnwerkers. Als je de Baron 1898 wilt bezoeken, moet je rekening houden met een lange wachtrij en een minimale lengte van 1,40 meter. Maar als je durft, is de Baron 1898 een ervaring die je nooit meer zult vergeten.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Kaarten Efteling: Alles wat je moet weten over het kopen van tickets voor de Efteling.

Plaats een reactie