Efteling Wereld vol Wonderen

De Efteling is een pretpark dat gelegen is in Kaatsheuvel, Nederland. Het park is opgericht in 1952 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste en meest populaire pretparken van Europa. De Efteling staat bekend om haar sprookjesachtige sfeer en haar vele attracties. Het park is een wereld vol wonderen waar jong en oud zich kunnen vermaken.

Efteling wereld vol wonderen

Geschiedenis van de Efteling

De Efteling is opgericht in 1952 door de Nederlandse zakenman Anton Pieck en de pastoor van Kaatsheuvel, Willem Horden. Het park begon als een sprookjesbos met enkele attracties, maar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een volwaardig pretpark met meer dan 40 attracties en shows.

De Efteling heeft in de loop der jaren verschillende uitbreidingen ondergaan. In 1981 opende het park haar eerste achtbaan, de Python. In 1992 opende het park haar eerste overdekte attractie, Fata Morgana. In 2017 opende de Efteling haar nieuwste attractie, Symbolica: Paleis der Fantasie.

Attracties in de Efteling

De Efteling heeft meer dan 40 attracties en shows. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de populairste attracties:

 • Baron 1898: een dive coaster waarbij je met een snelheid van 90 km/u naar beneden stort.
 • De Vliegende Hollander: een waterachtbaan waarbij je door een donkere tunnel vaart en uiteindelijk een grote splash maakt.
 • Joris en de Draak: een houten achtbaan waarbij je het opneemt tegen een andere trein.
 • Droomvlucht: een darkride waarbij je door een sprookjesachtige wereld vliegt.
 • Carnaval Festival: een darkride waarbij je door verschillende landen en culturen reist.
 • Vogel Rok: een indoor achtbaan waarbij je door een donkere grot vliegt.

Sprookjes in de Efteling

De Efteling staat bekend om haar sprookjesachtige sfeer. Het park heeft dan ook verschillende sprookjesattracties. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de bekendste sprookjes in de Efteling:

 • Sprookjesbos: een bos waarin verschillende sprookjes tot leven komen, zoals Roodkapje, Hans en Grietje en Doornroosje.
 • Assepoester: een sprookje dat wordt verteld in het Efteling Theater.
 • Sprookjesboom: een interactieve attractie waarbij kinderen kunnen luisteren naar verschillende sprookjes.
 • Pinokkio: een darkride waarbij je door het verhaal van Pinokkio vaart.

Shows in de Efteling

Naast attracties heeft de Efteling ook verschillende shows. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de bekendste shows in de Efteling:

 • Raveleijn: een spectaculaire show met ridders en paarden.
 • Aquanura: een fonteinenshow met muziek en lichteffecten.
 • Caro: een nieuwe show die in 2018 is geopend en waarbij acrobatiek en muziek centraal staan.

Overnachten in de Efteling

De Efteling heeft verschillende overnachtingsmogelijkheden. Zo zijn er verschillende hotels en vakantieparken in de buurt van het park. Daarnaast heeft de Efteling ook haar eigen hotel, het Efteling Hotel. Dit hotel heeft kamers die zijn ingericht in sprookjesachtige thema’s, zoals Doornroosje en Sneeuwwitje.

Conclusie

De Efteling is een wereld vol wonderen waar jong en oud zich kunnen vermaken. Het park heeft meer dan 40 attracties en shows, waaronder enkele van de populairste achtbanen van Nederland. Daarnaast heeft de Efteling ook verschillende sprookjesattracties en shows. Het park is een must-visit voor iedereen die van pretparken en sprookjes houdt.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Sirocco Efteling: De Nieuwe Achtbaan Sensatie.

Plaats een reactie