Efteling welke attracties open

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland. Het park heeft een groot aantal attracties die geschikt zijn voor jong en oud. Maar welke attracties zijn er momenteel geopend? In dit artikel geven we een overzicht van de attracties die momenteel open zijn in de Efteling.

Efteling welke attracties open

Attracties voor jong en oud

De Efteling heeft attracties voor jong en oud. Zo zijn er attracties voor de allerkleinsten, zoals het Sprookjesbos en Carnaval Festival. Maar ook voor de wat oudere kinderen en volwassenen zijn er genoeg attracties te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Python, Joris en de Draak en Baron 1898.

Attracties die momenteel open zijn

Op dit moment zijn er een aantal attracties in de Efteling geopend. Hieronder vind je een overzicht van deze attracties:

Python

De Python is een van de bekendste attracties van de Efteling. Het is een achtbaan die in 1981 werd geopend. De achtbaan heeft een lengte van 750 meter en een hoogte van 29 meter. De Python is momenteel geopend en is geschikt voor kinderen vanaf 1.20 meter.

Joris en de Draak

Joris en de Draak is een houten achtbaan die in 2010 werd geopend. De achtbaan heeft twee banen, de blauwe en de rode baan. De banen zijn identiek aan elkaar en het is dus mogelijk om tegen elkaar te racen. Joris en de Draak is momenteel geopend en is geschikt voor kinderen vanaf 1.20 meter.

Baron 1898

Baron 1898 is een dive coaster die in 2015 werd geopend. De achtbaan heeft een hoogte van 37,5 meter en een snelheid van 90 kilometer per uur. Tijdens de rit maak je een vrije val van 37,5 meter. Baron 1898 is momenteel geopend en is geschikt voor kinderen vanaf 1.40 meter.

Vogel Rok

Vogel Rok is een overdekte achtbaan die in 1998 werd geopend. De achtbaan heeft een lengte van 400 meter en een hoogte van 25 meter. Tijdens de rit ga je door een donkere ruimte waarbij je verschillende lichteffecten ziet. Vogel Rok is momenteel geopend en is geschikt voor kinderen vanaf 1.20 meter.

Carnaval Festival

Carnaval Festival is een attractie waarbij je in een karretje door verschillende landen rijdt. Tijdens de rit zie je verschillende poppen die de inwoners van de landen voorstellen. Carnaval Festival is momenteel geopend en is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Sprookjesbos

Het Sprookjesbos is een van de oudste attracties van de Efteling. Het bos werd geopend in 1952 en bevat verschillende sprookjesfiguren, zoals Roodkapje, Hans en Grietje en Doornroosje. Het Sprookjesbos is momenteel geopend en is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Maatregelen vanwege corona

Vanwege het coronavirus heeft de Efteling een aantal maatregelen genomen om de veiligheid van bezoekers te waarborgen. Zo is het verplicht om vooraf online een ticket te kopen en is er een maximum aantal bezoekers per dag. Ook zijn er looproutes aangegeven en zijn er extra hygi├źnemaatregelen genomen.

Conclusie

De Efteling heeft een groot aantal attracties die geschikt zijn voor jong en oud. Op dit moment zijn er een aantal attracties geopend, waaronder de Python, Joris en de Draak, Baron 1898, Vogel Rok, Carnaval Festival en het Sprookjesbos. Vanwege het coronavirus heeft de Efteling maatregelen genomen om de veiligheid van bezoekers te waarborgen.Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Puzzel: Een Leuke Uitdaging voor Jong en Oud.

Plaats een reactie