Efteling weer open: een dagje uit in coronatijd

Na maanden van sluiting vanwege de coronacrisis, is de Efteling weer open. Het pretpark in Kaatsheuvel heeft maatregelen genomen om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen. In dit artikel lees je alles over een dagje uit naar de Efteling in coronatijd.

Efteling weer open

Maatregelen in de Efteling

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de Efteling verschillende maatregelen genomen. Zo is er een maximum aantal bezoekers per dag en moeten bezoekers vooraf online een ticket kopen met een tijdslot. Bij de ingang wordt gecontroleerd of bezoekers een geldig ticket hebben en of ze geen coronagerelateerde klachten hebben.

In het park zijn looproutes aangegeven en er zijn extra hygi├źnemaatregelen genomen. Zo zijn er op verschillende plekken desinfectiezuilen geplaatst en worden attracties regelmatig schoongemaakt. Ook zijn er extra toiletten geplaatst om drukte te voorkomen.

Daarnaast zijn sommige attracties aangepast om de anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen. Zo mogen er bijvoorbeeld minder mensen in een bootje van de attractie Fata Morgana en zijn er schermen geplaatst tussen de zitplaatsen in de Python.

Attracties en shows

De meeste attracties in de Efteling zijn weer geopend, maar er zijn wel enkele uitzonderingen. Zo zijn de attracties Droomvlucht en Vogel Rok tijdelijk gesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden. Ook zijn er geen shows en entertainmentprogramma’s, omdat deze niet coronaproof zijn.

Desondanks zijn er nog genoeg attracties te beleven in de Efteling. Zo kun je een ritje maken in de achtbaan Baron 1898, een boottochtje maken in de attractie De Vliegende Hollander of een wandeling maken door het Sprookjesbos.

Eten en drinken

In de Efteling zijn verschillende eet- en drinkgelegenheden geopend, maar ook hier zijn maatregelen genomen. Zo zijn er minder zitplaatsen en is er een beperkt assortiment. Ook wordt er gevraagd om zoveel mogelijk contactloos te betalen.

Daarnaast is het mogelijk om zelf eten en drinken mee te nemen naar de Efteling. Er zijn picknicktafels geplaatst waar bezoekers hun eigen lunch kunnen nuttigen.

Tips voor een dagje uit naar de Efteling

Wil je een dagje uit naar de Efteling plannen? Houd dan rekening met de volgende tips:

  • Koop vooraf online een ticket met tijdslot
  • Controleer vooraf welke attracties gesloten zijn
  • Volg de aangegeven looproutes en houd anderhalve meter afstand
  • Neem zelf eten en drinken mee of maak gebruik van de eet- en drinkgelegenheden in het park
  • Maak gebruik van de extra hygi├źnemaatregelen, zoals desinfectiezuilen

Conclusie

De Efteling is weer open en heeft maatregelen genomen om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen. Hoewel niet alle attracties geopend zijn en er geen shows zijn, is er nog genoeg te beleven in het pretpark. Door rekening te houden met de maatregelen en tips, kun je een veilig en leuk dagje uit beleven in de Efteling.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling overnachten Bosrijk: Een magische ervaring.

Plaats een reactie