Efteling Volk van Laaf

De Efteling is een van de bekendste pretparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Een van de populairste attracties in het park is het Volk van Laaf. Dit themagebied is geïnspireerd op de Laven, een fictief volkje dat in de Efteling woont. In dit artikel lees je alles over het Volk van Laaf en wat deze attractie zo bijzonder maakt.

Efteling volk van laaf

De geschiedenis van het Volk van Laaf

Het Volk van Laaf werd in 1990 geopend in de Efteling. Het idee voor deze attractie kwam van Ton van de Ven, een bekende ontwerper die veel heeft bijgedragen aan de Efteling. Van de Ven wilde een themagebied creëren dat anders was dan alles wat er al was in de Efteling. Hij bedacht een volkje dat in de Efteling zou wonen en dat zich bezighield met het maken van allerlei grappige uitvindingen.

Het Volk van Laaf werd een groot succes en is inmiddels een van de bekendste attracties van de Efteling. Het themagebied is meerdere keren uitgebreid en vernieuwd, waardoor er steeds meer te ontdekken valt voor bezoekers.

De attracties in het Volk van Laaf

Het Volk van Laaf bestaat uit verschillende attracties en bezienswaardigheden. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste attracties in het themagebied:

  • De Lavenlaar: dit is het centrale plein van het Volk van Laaf. Hier vind je verschillende winkeltjes en eetgelegenheden, waar je kunt genieten van typische Laafse lekkernijen.
  • De Monorail: deze attractie voert je langs de verschillende huizen van de Laven. Onderweg kom je allerlei grappige uitvindingen tegen.
  • Het Lavenlaarstheater: hier kun je genieten van een vrolijke show met de Laven in de hoofdrol.
  • De Oude Tuffer: dit is een attractie waarbij je in een ouderwetse auto door het Volk van Laaf rijdt. Onderweg kom je allerlei grappige taferelen tegen.
  • De Lachspiegel: in deze attractie kun je jezelf bekijken in allerlei vervormde spiegels. Een leuke attractie voor jong en oud.

De Laven

Het Volk van Laaf draait natuurlijk om de Laven. Dit zijn kleine, grappige wezentjes die in de Efteling wonen. De Laven zijn bedacht door Ton van de Ven en zijn ontworpen door de Efteling-ontwerper Sander de Bruijn.

De Laven zijn ongeveer 70 centimeter groot en hebben een kenmerkend uiterlijk. Ze hebben grote oren, een bolle buik en een lange neus. De Laven zijn altijd druk in de weer met het maken van uitvindingen. Ze zijn erg vindingrijk en weten altijd wel een oplossing te bedenken voor een probleem.

In het Volk van Laaf kun je de Laven van dichtbij bekijken. Ze wonen in kleine huisjes en zijn vaak bezig met het maken van nieuwe uitvindingen. Je kunt ze ook tegenkomen op straat, waar ze grappige capriolen uithalen en de bezoekers vermaken.

De sfeer in het Volk van Laaf

Een van de redenen waarom het Volk van Laaf zo populair is bij bezoekers, is de bijzondere sfeer die er hangt. Het themagebied is kleurrijk en vrolijk, en overal waar je kijkt zie je de grappige uitvindingen van de Laven.

De sfeer in het Volk van Laaf is ook erg gezellig. Op het centrale plein, de Lavenlaar, kun je genieten van een hapje en een drankje bij een van de vele eetgelegenheden. De Laven zijn altijd in de buurt en zorgen voor een vrolijke noot.

Ook de attracties in het Volk van Laaf dragen bij aan de gezellige sfeer. De attracties zijn niet alleen leuk om te doen, maar ook om naar te kijken. Overal waar je kijkt zie je de grappige uitvindingen van de Laven, die zorgen voor een glimlach op je gezicht.

Conclusie

Het Volk van Laaf is een van de populairste attracties in de Efteling. Het themagebied is kleurrijk en vrolijk, en de Laven zorgen voor een gezellige sfeer. De attracties in het Volk van Laaf zijn leuk voor jong en oud, en overal waar je kijkt zie je de grappige uitvindingen van de Laven. Als je de Efteling bezoekt, mag een bezoek aan het Volk van Laaf zeker niet ontbreken!Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Kortingsbonnen Efteling: Bespaar op je dagje uit!.

Plaats een reactie