Efteling Trol: Een mythisch wezen in het hart van de Efteling

De Efteling is een van de meest populaire attractieparken in Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Het park staat bekend om zijn sprookjesachtige sfeer en de vele attracties die gebaseerd zijn op bekende sprookjes en mythen. Een van de meest iconische figuren in de Efteling is de trol, een mythisch wezen dat al sinds de opening van het park in 1952 een belangrijke rol speelt in de attracties en verhalen van de Efteling.

Efteling trol

De geschiedenis van de Efteling Trol

De trol is een wezen uit de Noordse mythologie en wordt vaak afgebeeld als een groot, harig monster met een lange neus en scherpe tanden. In de Efteling wordt de trol echter afgebeeld als een vriendelijk, soms ondeugend wezen dat kinderen graag laat schrikken. De eerste trol die in de Efteling verscheen was Holle Bolle Gijs, een prullenbak die in 1955 werd ge├»ntroduceerd. Holle Bolle Gijs is een grote, ronde trol met een enorme mond die constant “papier hier!” roept. Hij is een van de meest geliefde figuren in de Efteling en is nog steeds te vinden in het park.

Later werden er meer trolfiguren toegevoegd aan de Efteling, zoals de trollenkoning in de attractie Droomvlucht en de trol in de attractie De Vliegende Hollander. De trollenkoning is een imposante figuur die op een troon zit en de bezoekers van de attractie begroet. De trol in De Vliegende Hollander is een angstaanjagend wezen dat de bezoekers van de attractie opjaagt en probeert te vangen.

De rol van de Efteling Trol in de attracties

De trol speelt een belangrijke rol in veel attracties in de Efteling. In de attractie Droomvlucht bijvoorbeeld, komen de bezoekers langs het trollenbos, waar de trollen vrolijk dansen en zingen. De trollenkoning zit op zijn troon en begroet de bezoekers. In de attractie De Vliegende Hollander is de trol een angstaanjagend wezen dat de bezoekers opjaagt en probeert te vangen. In de attractie Fata Morgana komen de bezoekers langs een trol die op een brug staat en de bezoekers uitdaagt om hem te passeren.

De trolfiguren in de attracties zijn vaak zeer gedetailleerd en levensecht. De trollen in Droomvlucht zijn bijvoorbeeld gemaakt van zachte materialen en bewegen op een natuurlijke manier. De trol in De Vliegende Hollander is gemaakt van harde materialen en heeft scherpe tanden en klauwen. De trol in Fata Morgana is gemaakt van steen en heeft een imposante uitstraling.

De trol als symbool van de Efteling

De trol is een belangrijk symbool van de Efteling en wordt vaak gebruikt in de marketing en promotie van het park. De trolfiguren zijn te vinden op posters, flyers en andere promotiematerialen van de Efteling. Ook worden er regelmatig trolmerchandise verkocht in de souvenirwinkels van het park, zoals knuffels, sleutelhangers en T-shirts.

De trol is ook een belangrijk onderdeel van de sprookjesachtige sfeer van de Efteling. Het park is ontworpen als een sprookjesbos en de trolfiguren dragen bij aan deze sfeer. De trollen zijn vriendelijke, soms ondeugende wezens die kinderen graag laten schrikken. Ze zijn een belangrijk onderdeel van de magie van de Efteling.

Conclusie

De trol is een iconisch figuur in de Efteling en speelt een belangrijke rol in de attracties en verhalen van het park. De trolfiguren zijn zeer gedetailleerd en levensecht en dragen bij aan de sprookjesachtige sfeer van de Efteling. De trol is ook een belangrijk symbool van het park en wordt vaak gebruikt in de marketing en promotie van de Efteling. Kortom, de trol is een onmisbaar onderdeel van de magie van de Efteling.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Nederland: Het sprookjesachtige pretpark van Nederland.

Plaats een reactie