Efteling Toegang: Alles wat je moet weten om de Efteling te bezoeken

De Efteling is een van de meest populaire attractieparken in Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het park biedt een breed scala aan attracties, shows en entertainment voor alle leeftijden. Als je van plan bent om de Efteling te bezoeken, is het belangrijk om te weten hoe je toegang krijgt tot het park en wat je kunt verwachten tijdens je bezoek. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Efteling toegang.

Efteling toegang

Soorten tickets

Er zijn verschillende soorten tickets beschikbaar voor de Efteling, afhankelijk van je voorkeuren en budget. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende opties:

 • Dagticket: Met een dagticket heb je toegang tot het park voor één dag. Dit ticket is geldig voor alle attracties en shows.
 • Abonnement: Met een abonnement kun je het hele jaar door onbeperkt naar de Efteling. Daarnaast krijg je korting op eten, drinken en merchandise in het park.
 • Arrangementen: De Efteling biedt verschillende arrangementen aan, zoals een overnachting in een van de hotels of vakantieparken in de buurt van het park.

Prijzen en kortingen

De prijzen van de tickets variëren afhankelijk van het type ticket en de leeftijd van de bezoeker. Hieronder vind je een overzicht van de prijzen voor 2021:

 • Dagticket volwassene (vanaf 13 jaar): €45,-
 • Dagticket kind (4 t/m 12 jaar): €41,-
 • Abonnement volwassene (vanaf 13 jaar): €200,-
 • Abonnement kind (4 t/m 12 jaar): €170,-

Er zijn ook verschillende kortingen beschikbaar voor bepaalde groepen, zoals senioren, gehandicapten en studenten. Daarnaast zijn er regelmatig acties en aanbiedingen beschikbaar, zoals kortingscodes en speciale arrangementen.

Openingstijden

De Efteling is het hele jaar door geopend, maar de openingstijden variëren afhankelijk van het seizoen. Hieronder vind je een overzicht van de openingstijden voor 2021:

 • Januari t/m maart: 11:00 – 18:00 uur
 • April t/m juni: 10:00 – 18:00 uur (op zaterdag tot 19:00 uur)
 • Juli t/m augustus: 10:00 – 20:00 uur
 • September t/m oktober: 10:00 – 18:00 uur (op zaterdag tot 19:00 uur)
 • November t/m december: 11:00 – 18:00 uur (op zaterdag en zondag tot 19:00 uur)

Houd er rekening mee dat de openingstijden kunnen veranderen vanwege speciale evenementen of weersomstandigheden. Controleer daarom altijd de actuele openingstijden voordat je naar het park gaat.

Veiligheidsmaatregelen

Vanwege de COVID-19 pandemie heeft de Efteling verschillende veiligheidsmaatregelen genomen om de gezondheid en veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste maatregelen:

 • Reserveren: Om drukte te voorkomen, moet je vooraf een tijdslot reserveren om het park te bezoeken.
 • Mondkapjes: Het dragen van een mondkapje is verplicht in alle overdekte ruimtes en attracties.
 • Afstand houden: Bezoekers moeten 1,5 meter afstand houden van elkaar, tenzij ze tot hetzelfde huishouden behoren.
 • Hygiëne: Er zijn extra hygiënemaatregelen genomen, zoals het plaatsen van desinfectiezuilen en het regelmatig schoonmaken van attracties en andere faciliteiten.

Houd er rekening mee dat deze maatregelen kunnen veranderen afhankelijk van de ontwikkelingen rondom de pandemie. Controleer daarom altijd de actuele veiligheidsmaatregelen voordat je naar het park gaat.

Conclusie

Als je van plan bent om de Efteling te bezoeken, is het belangrijk om te weten hoe je toegang krijgt tot het park en wat je kunt verwachten tijdens je bezoek. Er zijn verschillende soorten tickets beschikbaar, afhankelijk van je voorkeuren en budget. Daarnaast zijn er verschillende kortingen en acties beschikbaar. De openingstijden variëren afhankelijk van het seizoen en er zijn verschillende veiligheidsmaatregelen genomen vanwege de COVID-19 pandemie. Door deze informatie in gedachten te houden, kun je optimaal genieten van je bezoek aan de Efteling.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Park Efteling: Een magisch pretpark voor jong en oud.

Plaats een reactie