Efteling Symbolica: Een Magische Reis door het Paleis der Fantasie

De Efteling is een van de meest populaire attractieparken in Europa en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Een van de nieuwste attracties van het park is Symbolica, een betoverend paleis waarin bezoekers worden meegenomen op een magische reis door de wereld van fantasie en verbeelding. Symbolica is een unieke attractie die de bezoekers een onvergetelijke ervaring biedt en een must-see is voor iedereen die de Efteling bezoekt.

Efteling symbolica

Wat is Symbolica?

Symbolica is een darkride-attractie die in 2017 werd geopend in de Efteling. Het is een betoverend paleis dat is ontworpen als een ode aan de verbeelding en fantasie. De attractie is gebouwd op de plek waar voorheen de attractie Het Volk van Laaf stond. Symbolica is een van de duurste attracties die ooit in de Efteling is gebouwd en heeft meer dan 35 miljoen euro gekost.

Symbolica is ontworpen door de Nederlandse ontwerper Sander de Bruijn, die ook verantwoordelijk was voor de ontwerpen van andere populaire attracties in de Efteling, zoals De Vliegende Hollander en Joris en de Draak. Het paleis is gebouwd in de vorm van een grote koepel en heeft drie verschillende routes die bezoekers kunnen nemen. Elke route biedt een unieke ervaring en neemt de bezoekers mee op een magische reis door het paleis der fantasie.

De Drie Routes van Symbolica

Symbolica heeft drie verschillende routes die bezoekers kunnen nemen: de Heldentour, de Schattentour en de Geheime Genootschap Tour. Elke route heeft zijn eigen verhaal en biedt een unieke ervaring voor de bezoekers.

De Heldentour

De Heldentour is de meest populaire route van Symbolica en neemt de bezoekers mee op een avontuurlijke reis door het paleis. De tour begint in de grote hal van het paleis, waar de bezoekers worden verwelkomd door de koning van Symbolica. De koning vraagt de bezoekers om hem te helpen bij het vinden van een magisch voorwerp dat is gestolen uit het paleis.

De bezoekers worden vervolgens meegenomen op een reis door verschillende kamers van het paleis, waar ze worden geconfronteerd met verschillende uitdagingen en obstakels. Zo moeten ze bijvoorbeeld een gevaarlijke brug oversteken en een draak verslaan om het gestolen voorwerp terug te vinden.

De Schattentour

De Schattentour is de tweede route van Symbolica en neemt de bezoekers mee op een zoektocht naar een verborgen schat in het paleis. De tour begint in de grote hal van het paleis, waar de bezoekers worden verwelkomd door de hofnar van Symbolica. De hofnar vraagt de bezoekers om hem te helpen bij het vinden van de verborgen schat.

De bezoekers worden vervolgens meegenomen op een reis door verschillende kamers van het paleis, waar ze worden geconfronteerd met verschillende puzzels en raadsels. Zo moeten ze bijvoorbeeld een geheime doorgang vinden en een code kraken om de schat te vinden.

De Geheime Genootschap Tour

De Geheime Genootschap Tour is de derde en laatste route van Symbolica en neemt de bezoekers mee op een geheime missie door het paleis. De tour begint in de grote hal van het paleis, waar de bezoekers worden verwelkomd door een geheim genootschap van magiërs en tovenaars.

De bezoekers worden vervolgens meegenomen op een reis door verschillende kamers van het paleis, waar ze worden geconfronteerd met verschillende magische uitdagingen en geheimen. Zo moeten ze bijvoorbeeld een magische formule ontcijferen en een geheime kamer vinden om de missie te voltooien.

De Technologie achter Symbolica

Symbolica is niet alleen een betoverend paleis, maar ook een technologisch hoogstandje. De attractie maakt gebruik van de nieuwste technologieën op het gebied van animatronics, special effects en projectietechnologieën om de bezoekers een onvergetelijke ervaring te bieden.

De attractie heeft meer dan 140 animatronics, die zijn ontworpen en gebouwd door de Nederlandse animatronics-specialist Jora Vision. De animatronics zijn zeer gedetailleerd en levensecht en zorgen voor een realistische en magische ervaring voor de bezoekers.

Symbolica maakt ook gebruik van geavanceerde projectietechnologieën om de bezoekers mee te nemen op een reis door de wereld van fantasie en verbeelding. De attractie heeft meer dan 60 projectoren die worden gebruikt om de verschillende scènes en effecten te creëren die de bezoekers zien tijdens hun reis door het paleis.

Symbolica: Een Onvergetelijke Ervaring

Symbolica is een van de meest populaire attracties in de Efteling en biedt bezoekers een onvergetelijke ervaring. Het betoverende paleis neemt de bezoekers mee op een magische reis door de wereld van fantasie en verbeelding en biedt drie verschillende routes die elk een unieke ervaring bieden.

Symbolica is niet alleen een betoverend paleis, maar ook een technologisch hoogstandje. De attractie maakt gebruik van de nieuwste technologieën op het gebied van animatronics, special effects en projectietechnologieën om de bezoekers een realistische en magische ervaring te bieden.

Symbolica is een must-see attractie voor iedereen die de Efteling bezoekt en biedt een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Of je nu op zoek bent naar avontuur, schatten of geheime missies, Symbolica heeft voor iedereen iets te bieden. Dus stap binnen in het paleis der fantasie en laat je betoveren door de magie van Symbolica!

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling entreeprijs: wat kost een dagje uit in de Efteling?.

Plaats een reactie