Efteling stroomstoring: wat er gebeurde en hoe de Efteling hierop reageerde

Op zaterdag 20 juli 2019 werd de Efteling getroffen door een stroomstoring. Het pretpark moest hierdoor tijdelijk de deuren sluiten en duizenden bezoekers stonden in het donker. In dit artikel lees je wat er precies gebeurde en hoe de Efteling hierop heeft gereageerd.

Efteling stroomstoring

Wat gebeurde er tijdens de stroomstoring?

De stroomstoring vond plaats op zaterdagmiddag rond 14.30 uur. Het pretpark was op dat moment erg druk bezocht en duizenden mensen waren aanwezig. Plotseling viel de stroom uit en werd het hele park in het donker gehuld. Attracties stopten abrupt en bezoekers stonden vast in de attracties of op de loopbruggen.

De Efteling heeft direct gereageerd op de stroomstoring en heeft alle bezoekers opgeroepen om rustig te blijven en te wachten op verdere instructies. Het park heeft ook direct contact opgenomen met de netbeheerder om de oorzaak van de stroomstoring te achterhalen.

Na ongeveer een uur was de stroomstoring verholpen en kon het park weer open. De Efteling heeft alle bezoekers die tijdens de stroomstoring in een attractie vastzaten, zo snel mogelijk bevrijd. Ook zijn er extra medewerkers ingezet om de bezoekers te informeren en te helpen waar nodig.

Hoe heeft de Efteling gereageerd op de stroomstoring?

De Efteling heeft direct gereageerd op de stroomstoring en heeft er alles aan gedaan om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen. Het park heeft alle bezoekers opgeroepen om rustig te blijven en te wachten op verdere instructies. Ook heeft het park extra medewerkers ingezet om de bezoekers te informeren en te helpen waar nodig.

De Efteling heeft ook direct contact opgenomen met de netbeheerder om de oorzaak van de stroomstoring te achterhalen. Het park heeft vervolgens maatregelen genomen om te voorkomen dat een dergelijke stroomstoring in de toekomst nogmaals kan plaatsvinden.

De Efteling heeft na de stroomstoring ook haar excuses aangeboden aan de bezoekers. Het park begrijpt dat de stroomstoring voor veel ongemak heeft gezorgd en heeft er alles aan gedaan om de bezoekers zo goed mogelijk te helpen.

Wat zijn de gevolgen van de stroomstoring?

De stroomstoring heeft voor veel ongemak gezorgd bij de bezoekers van de Efteling. Veel attracties vielen stil en bezoekers stonden vast in de attracties of op de loopbruggen. Ook waren er bezoekers die vastzaten in de liften.

De Efteling heeft er alles aan gedaan om de bezoekers zo snel mogelijk te helpen en heeft extra medewerkers ingezet om de bezoekers te informeren en te helpen waar nodig. Na ongeveer een uur was de stroomstoring verholpen en kon het park weer open.

De stroomstoring heeft ook financiële gevolgen gehad voor de Efteling. Het park heeft veel bezoekers moeten teleurstellen en heeft daardoor inkomsten misgelopen. Ook heeft het park extra kosten moeten maken voor het inzetten van extra medewerkers en het verhelpen van de stroomstoring.

Conclusie

De stroomstoring bij de Efteling op zaterdag 20 juli 2019 heeft voor veel ongemak gezorgd bij de bezoekers van het pretpark. De Efteling heeft er echter alles aan gedaan om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen en heeft direct gereageerd op de stroomstoring. Het park heeft extra medewerkers ingezet om de bezoekers te informeren en te helpen waar nodig en heeft na de stroomstoring haar excuses aangeboden aan de bezoekers.

De stroomstoring heeft echter ook financiële gevolgen gehad voor de Efteling. Het park heeft veel bezoekers moeten teleurstellen en heeft daardoor inkomsten misgelopen. Ook heeft het park extra kosten moeten maken voor het inzetten van extra medewerkers en het verhelpen van de stroomstoring.

De Efteling heeft na de stroomstoring maatregelen genomen om te voorkomen dat een dergelijke stroomstoring in de toekomst nogmaals kan plaatsvinden. Het park blijft zich inzetten voor de veiligheid en het plezier van haar bezoekers en zal er alles aan doen om een dergelijke situatie in de toekomst te voorkomen.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Mijn Efteling: Een magische wereld vol avontuur en plezier.

Plaats een reactie