Efteling Sprookjesbos Figuren

Het Efteling Sprookjesbos is een van de meest iconische attracties van het pretpark. Het is een plek waar sprookjes tot leven komen en waar bezoekers kunnen genieten van de prachtige omgeving en de vele figuren die er te vinden zijn. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende Efteling Sprookjesbos figuren en wat ze zo bijzonder maakt.

Efteling sprookjesbos figuren

Assepoester

Een van de meest bekende Efteling Sprookjesbos figuren is Assepoester. Dit sprookje vertelt het verhaal van een meisje dat door haar stiefmoeder en stiefzussen wordt onderdrukt, maar uiteindelijk haar prins op het witte paard vindt. In het Sprookjesbos is Assepoester te vinden in haar koets, die wordt voortgetrokken door muizen. Het is een prachtig gezicht om te zien hoe de koets door het bos rijdt en hoe de muizen hun best doen om de koets voort te trekken.

Roodkapje

Een ander bekend sprookje dat in het Efteling Sprookjesbos te vinden is, is Roodkapje. Dit sprookje vertelt het verhaal van een meisje dat haar zieke oma bezoekt en onderweg wordt opgegeten door de wolf. Gelukkig wordt ze gered door de jager en komt alles uiteindelijk goed. In het Sprookjesbos is Roodkapje te vinden bij het huisje van haar oma. Het is een prachtig huisje dat midden in het bos staat en waar Roodkapje haar oma bezoekt.

De Zeven Geitjes

Een ander sprookje dat in het Efteling Sprookjesbos te vinden is, is De Zeven Geitjes. Dit sprookje vertelt het verhaal van zeven geitjes die alleen thuis zijn en worden bezocht door de boze wolf. Gelukkig weten de geitjes te ontsnappen en komt alles uiteindelijk goed. In het Sprookjesbos is het huisje van de zeven geitjes te vinden, waar ze veilig wonen en spelen.

Hans en Grietje

Een ander bekend sprookje dat in het Efteling Sprookjesbos te vinden is, is Hans en Grietje. Dit sprookje vertelt het verhaal van twee kinderen die door hun stiefmoeder in het bos worden achtergelaten en daar een huisje van snoep vinden. Helaas blijkt het huisje van een boze heks te zijn en moeten Hans en Grietje vechten om te overleven. In het Sprookjesbos is het huisje van de heks te vinden, waar Hans en Grietje hun avontuur beleven.

De Kikkerkoning

Een ander sprookje dat in het Efteling Sprookjesbos te vinden is, is De Kikkerkoning. Dit sprookje vertelt het verhaal van een prinses die haar bal in een vijver laat vallen en deze alleen terugkrijgt van een kikker als ze belooft om zijn vriend te worden. Uiteindelijk blijkt de kikker een betoverde prins te zijn en leven ze nog lang en gelukkig. In het Sprookjesbos is de kikkerkoning te vinden bij de vijver, waar hij wacht op zijn prinses.

De Indische Waterlelies

Een ander sprookje dat in het Efteling Sprookjesbos te vinden is, is De Indische Waterlelies. Dit sprookje vertelt het verhaal van een prinses die verliefd wordt op een prins, maar wordt tegengehouden door een boze tovenaar. Uiteindelijk weet de prinses de tovenaar te verslaan en kunnen ze samen leven in geluk. In het Sprookjesbos is een prachtige vijver te vinden met waterlelies en een beeld van de prinses en de prins.

De Sprookjesboom

Een van de meest bijzondere Efteling Sprookjesbos figuren is de Sprookjesboom. Dit is een prachtige boom die midden in het bos staat en waar verschillende sprookjesfiguren in wonen. De Sprookjesboom vertelt verhalen en zingt liedjes, waardoor het een van de meest geliefde attracties van het pretpark is. Het is een prachtige plek om te bezoeken en te genieten van de magie van het Sprookjesbos.

Conclusie

Het Efteling Sprookjesbos is een van de meest bijzondere attracties van het pretpark. Het is een plek waar sprookjes tot leven komen en waar bezoekers kunnen genieten van de prachtige omgeving en de vele figuren die er te vinden zijn. Of je nu op zoek bent naar Assepoester, Roodkapje, De Zeven Geitjes, Hans en Grietje, De Kikkerkoning, De Indische Waterlelies of de Sprookjesboom, er is voor iedereen wel iets te vinden in het Sprookjesbos. Het is een prachtige plek om te bezoeken en te genieten van de magie van de Efteling.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Drukke dagen Efteling: Tips om de drukte te vermijden.

Plaats een reactie