Efteling reserveren: alles wat je moet weten

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland. Jaarlijks trekt het park miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland. Om de drukte in goede banen te leiden en de veiligheid van de bezoekers te waarborgen, is het sinds de coronacrisis verplicht om vooraf te reserveren. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het reserveren van een bezoek aan de Efteling.

Efteling reserveren

Waarom moet je reserveren?

De Efteling is een drukbezocht park en in het verleden kon het op sommige dagen erg druk zijn. Om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen en de drukte in goede banen te leiden, heeft de Efteling besloten om sinds de coronacrisis te werken met een reserveringssysteem. Hierdoor kan het park het aantal bezoekers beter reguleren en ervoor zorgen dat er voldoende afstand gehouden kan worden.

Hoe werkt het reserveren?

Om een bezoek aan de Efteling te reserveren, ga je naar de website van het park. Hier kun je aangeven op welke dag je het park wilt bezoeken en met hoeveel personen je komt. Vervolgens kun je een tijdslot kiezen waarin je het park wilt bezoeken. Het is belangrijk om te weten dat je alleen toegang hebt tot het park binnen het gekozen tijdslot. Het is dus belangrijk om op tijd te komen.

Als je eenmaal een reservering hebt gemaakt, ontvang je een bevestigingsmail met daarin alle informatie over je bezoek. Het is belangrijk om deze mail goed te bewaren, want hiermee kun je bij de ingang van het park aantonen dat je een geldige reservering hebt.

Wanneer moet je reserveren?

Als je de Efteling wilt bezoeken, is het belangrijk om op tijd te reserveren. Het park werkt namelijk met een beperkt aantal bezoekers per dag en het kan dus voorkomen dat een dag al volgeboekt is. Het is daarom aan te raden om zo vroeg mogelijk te reserveren, zodat je zeker bent van een plekje in het park.

Het is ook belangrijk om te weten dat je alleen toegang hebt tot het park binnen het gekozen tijdslot. Als je te laat bent, kan het zijn dat je niet meer naar binnen mag. Zorg er dus voor dat je op tijd bent en rekening houdt met eventuele vertragingen onderweg.

Wat als je niet kunt komen?

Als je een reservering hebt gemaakt, maar toch niet kunt komen, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te annuleren. Op die manier kan iemand anders jouw plekje innemen en voorkom je dat er onnodig plekken leeg blijven. Je kunt je reservering annuleren via de website van de Efteling.

Wat zijn de regels in het park?

Als je eenmaal in het park bent, gelden er een aantal regels waar je je aan moet houden. Zo is het verplicht om anderhalve meter afstand te houden van andere bezoekers en het personeel. Ook is het verplicht om een mondkapje te dragen in de overdekte attracties en overdekte wachtrijen. In de buitenlucht is een mondkapje niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden als het druk is.

Verder gelden er in het park een aantal hygi├źnemaatregelen, zoals het regelmatig schoonmaken van de attracties en het beschikbaar stellen van desinfectiemiddelen. Het is belangrijk om je aan deze regels te houden, zodat het park veilig blijft voor alle bezoekers.

Conclusie

Als je de Efteling wilt bezoeken, is het sinds de coronacrisis verplicht om vooraf te reserveren. Dit kan via de website van het park en het is belangrijk om op tijd te reserveren, zodat je zeker bent van een plekje in het park. Houd er rekening mee dat je alleen toegang hebt tot het park binnen het gekozen tijdslot en dat je je aan de regels in het park moet houden. Op die manier zorgen we er samen voor dat de Efteling een veilige en leuke plek blijft om te bezoeken.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Openingstijden Efteling: Alles wat je moet weten.

Plaats een reactie