Efteling prijs: wat kost een dagje Efteling?

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland. Jaarlijks trekt het park miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland. Maar wat kost een dagje Efteling eigenlijk? In dit artikel zetten we alle prijzen voor je op een rijtje.

Efteling prijs

Entreeprijzen Efteling

De entreeprijzen voor de Efteling zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dag van de week en het seizoen. Over het algemeen geldt dat een ticket duurder is in het hoogseizoen en goedkoper in het laagseizoen. Ook zijn er verschillende tarieven voor kinderen en volwassenen.

De standaard entreeprijs voor de Efteling is €45,- per persoon. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen. Voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar geldt een gereduceerd tarief van €41,-. Voor volwassenen vanaf 12 jaar geldt het standaardtarief van €45,-.

Als je online je tickets koopt, krijg je €2,- korting per persoon. Dit betekent dat je online €43,- betaalt voor een ticket voor volwassenen en €39,- voor een ticket voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar.

Daarnaast zijn er nog andere tarieven mogelijk, zoals groepskorting en abonnementen. Hieronder vind je een overzicht van alle tarieven.

Overzicht entreeprijzen Efteling

 • Standaardtarief volwassenen (vanaf 12 jaar): €45,-
 • Standaardtarief kinderen (4 t/m 11 jaar): €41,-
 • Online tarief volwassenen (vanaf 12 jaar): €43,-
 • Online tarief kinderen (4 t/m 11 jaar): €39,-
 • Avondticket (vanaf 18:00 uur): €25,-
 • Winter Efteling (november t/m januari): €38,-
 • Abonnement volwassenen (vanaf 12 jaar): €200,-
 • Abonnement kinderen (4 t/m 11 jaar): €180,-
 • Abonnement 60+ (vanaf 60 jaar): €180,-
 • Abonnement gehandicapten: €100,-
 • Abonnement groepen (vanaf 20 personen): €160,- per persoon

Extra kosten in de Efteling

Naast de entreeprijs zijn er nog andere kosten waar je rekening mee moet houden als je een dagje naar de Efteling gaat. Zo zijn er kosten voor parkeren, eten en drinken en souvenirs.

Als je met de auto naar de Efteling gaat, betaal je €12,50 voor een dagkaart. Als je online je parkeerticket koopt, krijg je €2,- korting en betaal je €10,50. Als je met de trein komt, kun je gebruikmaken van een speciaal Efteling-treinticket. Hiermee reis je vanaf elk station in Nederland naar station ‘s-Hertogenbosch of Tilburg en terug voor €19,- per persoon.

In de Efteling zijn er verschillende restaurants en eetgelegenheden waar je kunt eten en drinken. De prijzen hiervan variëren van enkele euro’s tot tientallen euro’s per persoon, afhankelijk van wat je bestelt. Als je zelf eten en drinken meeneemt, kun je gebruikmaken van de picknickplaatsen in het park.

Tot slot zijn er nog de kosten voor souvenirs. In de Efteling zijn er verschillende winkels waar je souvenirs kunt kopen, zoals knuffels, mokken en T-shirts. De prijzen hiervan variëren van enkele euro’s tot tientallen euro’s per item.

Conclusie

Een dagje Efteling is niet goedkoop, maar het is wel een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. De entreeprijzen variëren van €41,- tot €45,- per persoon, afhankelijk van de leeftijd en of je online of aan de kassa je ticket koopt. Daarnaast zijn er nog extra kosten voor parkeren, eten en drinken en souvenirs. Als je slim plant en gebruikmaakt van kortingen, kun je echter wel besparen op de kosten. Zo kun je bijvoorbeeld online je tickets kopen en zelf eten en drinken meenemen naar het park.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Korting Efteling: Bespaar op je dagje uit!.

Plaats een reactie