Efteling Polka Marina: Een Vrolijke Dans in het Sprookjesbos

De Efteling Polka Marina is een vrolijke dans die al jarenlang te horen is in het Sprookjesbos van de Efteling. Het is een muziekstuk dat veel bezoekers van het park kennen en waar ze graag op meedansen. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis van de Efteling Polka Marina, de betekenis ervan en waarom het zo populair is bij jong en oud.

Efteling polka marina

De Geschiedenis van de Efteling Polka Marina

De Efteling Polka Marina is geschreven door componist en arrangeur Tonny Eyk. Hij schreef het stuk in 1984 speciaal voor de Efteling. Het was bedoeld als achtergrondmuziek voor het Sprookjesbos en moest een vrolijke en sprookjesachtige sfeer creëren. De naam Polka Marina is afgeleid van de muziekstijl polka en het Italiaanse woord marina, wat zee betekent.

De Efteling Polka Marina werd al snel een groot succes in het park. Bezoekers begonnen spontaan te dansen op de muziek en het werd al snel een traditie om de dans te doen bij het bezoek aan het Sprookjesbos. Inmiddels is de Efteling Polka Marina niet meer weg te denken uit het park en wordt het nog steeds dagelijks gedraaid.

De Betekenis van de Efteling Polka Marina

De Efteling Polka Marina heeft geen diepere betekenis of boodschap. Het is simpelweg een vrolijk en opzwepend muziekstuk dat past bij de sprookjesachtige sfeer van het park. Het is bedoeld om bezoekers te laten genieten en te laten dansen. Het is dan ook niet voor niets dat de dans vooral populair is bij kinderen, die zich helemaal kunnen uitleven op de muziek.

Waarom is de Efteling Polka Marina zo Populair?

Er zijn verschillende redenen waarom de Efteling Polka Marina zo populair is bij bezoekers van het park. Ten eerste is het een herkenbaar muziekstuk dat al jarenlang te horen is in het Sprookjesbos. Veel mensen hebben er goede herinneringen aan en associëren het met een dagje uit in de Efteling.

Ten tweede is de Efteling Polka Marina een vrolijk en opzwepend muziekstuk dat uitnodigt om te dansen. Vooral kinderen vinden het heerlijk om zich helemaal uit te leven op de muziek en te dansen met hun ouders of vriendjes en vriendinnetjes.

Ten derde is de Efteling Polka Marina een typisch voorbeeld van de sprookjesachtige sfeer die de Efteling zo kenmerkt. Het is een muziekstuk dat perfect past bij de betoverende wereld van het Sprookjesbos en dat bijdraagt aan de beleving van de bezoekers.

Hoe Dans je de Efteling Polka Marina?

De Efteling Polka Marina is een eenvoudige dans die iedereen kan leren. Het is een polka, een dansstijl die oorspronkelijk uit Tsjechië komt en die vooral bekend is geworden in Duitsland en Oostenrijk. De polka is een vrolijke dans waarbij je in een snel tempo rondjes draait op de maat van de muziek.

Om de Efteling Polka Marina te dansen, volg je de volgende stappen:

  1. Sta met je partner tegenover elkaar en pak elkaars handen vast.
  2. Beweeg je voeten in een snel tempo op de maat van de muziek. Begin met je linkervoet en zet deze naar voren. Zet vervolgens je rechtervoet naast je linkervoet en zet dan je linkervoet weer naar voren.
  3. Draai een kwartslag naar rechts en herhaal de voetbewegingen. Zet eerst je rechtervoet naar voren, dan je linkervoet naast je rechtervoet en dan je rechtervoet weer naar voren.
  4. Draai weer een kwartslag naar rechts en herhaal de voetbewegingen. Zet eerst je linkervoet naar voren, dan je rechtervoet naast je linkervoet en dan je linkervoet weer naar voren.
  5. Draai nog een kwartslag naar rechts en herhaal de voetbewegingen. Zet eerst je rechtervoet naar voren, dan je linkervoet naast je rechtervoet en dan je rechtervoet weer naar voren.
  6. Eindig weer in de beginpositie en herhaal de dans.

De Efteling Polka Marina is een dans die je vooral moet doen met een glimlach op je gezicht. Het is een vrolijke en ongedwongen dans die past bij de sfeer van het Sprookjesbos.

Conclusie

De Efteling Polka Marina is een vrolijke dans die al jarenlang te horen is in het Sprookjesbos van de Efteling. Het is een muziekstuk dat veel bezoekers van het park kennen en waar ze graag op meedansen. De Efteling Polka Marina is geschreven door componist en arrangeur Tonny Eyk en werd in 1984 speciaal voor de Efteling gecomponeerd. Het is een eenvoudige dans die iedereen kan leren en die vooral populair is bij kinderen. De Efteling Polka Marina is een typisch voorbeeld van de sprookjesachtige sfeer die de Efteling zo kenmerkt en draagt bij aan de beleving van de bezoekers. Dansen op de Efteling Polka Marina is dan ook een onmisbaar onderdeel van een dagje uit in de Efteling.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Kate Bush Efteling: Een Muzikale Reis Door Het Sprookjespark.

Plaats een reactie