Efteling Parkeerticket: Alles wat je moet weten

Als je een dagje naar de Efteling gaat, is het belangrijk om te weten waar je je auto kunt parkeren. De Efteling heeft verschillende parkeerterreinen waar je je auto kunt parkeren. Om te parkeren bij de Efteling heb je een parkeerticket nodig. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het Efteling Parkeerticket.

Efteling parkeerticket

Waar kun je parkeren bij de Efteling?

De Efteling heeft verschillende parkeerterreinen waar je je auto kunt parkeren. De parkeerterreinen zijn:

  • P1: Dit is het grootste parkeerterrein van de Efteling en ligt op ongeveer 5 minuten loopafstand van de ingang.
  • P2: Dit parkeerterrein ligt naast P1 en is alleen geopend tijdens drukke dagen.
  • P3: Dit parkeerterrein ligt op ongeveer 10 minuten loopafstand van de ingang.
  • P4: Dit parkeerterrein ligt op ongeveer 15 minuten loopafstand van de ingang en is alleen geopend tijdens drukke dagen.

Als je een parkeerplek hebt gevonden, kun je je auto parkeren en naar de ingang van de Efteling lopen. Het is belangrijk om te onthouden waar je je auto hebt geparkeerd, zodat je hem aan het einde van de dag weer terug kunt vinden.

Hoeveel kost een Efteling Parkeerticket?

Als je met de auto naar de Efteling gaat, heb je een parkeerticket nodig. Een parkeerticket kost €12,50 per dag. Je kunt het parkeerticket online kopen via de website van de Efteling of ter plaatse bij de parkeerautomaten op de parkeerterreinen.

Als je een abonnement hebt bij de Efteling, kun je een parkeerabonnement kopen. Met een parkeerabonnement kun je onbeperkt parkeren bij de Efteling. Een parkeerabonnement kost €35 per jaar.

Hoe werkt het Efteling Parkeerticket?

Als je online een parkeerticket hebt gekocht, ontvang je een e-mail met daarin een QR-code. Deze QR-code kun je scannen bij de ingang van het parkeerterrein. Als je ter plaatse een parkeerticket koopt, ontvang je een kaartje dat je bij de ingang van het parkeerterrein kunt scannen.

Als je het parkeerterrein verlaat, kun je bij de uitgang je parkeerticket scannen. Je betaalt dan het verschuldigde bedrag en kunt het parkeerterrein verlaten.

Waar moet je op letten bij het parkeren bij de Efteling?

Als je met de auto naar de Efteling gaat, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:

  • Zorg dat je op tijd bent. Het kan druk zijn bij de ingang van de Efteling en het kan even duren voordat je een parkeerplek hebt gevonden.
  • Onthoud waar je je auto hebt geparkeerd. Het kan lastig zijn om je auto terug te vinden als je niet meer weet waar je hem hebt geparkeerd.
  • Betaal op tijd. Als je te laat betaalt, kan dit leiden tot een boete.
  • Laat geen waardevolle spullen achter in je auto. Hoewel de Efteling een veilige omgeving is, is het altijd beter om geen waardevolle spullen achter te laten in je auto.

Conclusie

Als je met de auto naar de Efteling gaat, heb je een parkeerticket nodig. Een parkeerticket kost €12,50 per dag en kun je online kopen of ter plaatse bij de parkeerautomaten op de parkeerterreinen. Zorg dat je op tijd bent, onthoud waar je je auto hebt geparkeerd en betaal op tijd. Zo kun je optimaal genieten van je dagje uit bij de Efteling!

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Entree prijs Efteling: Wat zijn de kosten en is het het waard?.

Plaats een reactie