Efteling Parkeerplaats: Alles wat je moet weten

Als je een dagje naar de Efteling gaat, is het belangrijk om te weten waar je je auto kunt parkeren. De Efteling heeft verschillende parkeerplaatsen waar je je auto kunt achterlaten. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de Efteling parkeerplaats.

Efteling parkeerplaats

Waar kan ik parkeren bij de Efteling?

De Efteling heeft verschillende parkeerplaatsen waar je je auto kunt parkeren. De meest bekende parkeerplaats is P1, deze ligt direct naast de ingang van het park. Daarnaast zijn er nog drie andere parkeerplaatsen: P2, P3 en P4.

P2 ligt op ongeveer 10 minuten loopafstand van de ingang van het park. Dit is een goede optie als P1 vol is. P3 en P4 zijn de goedkoopste parkeerplaatsen, deze liggen op ongeveer 15 minuten loopafstand van de ingang van het park. Als je voor P3 of P4 kiest, kun je gebruik maken van de gratis pendelbus die je naar de ingang van het park brengt.

Hoeveel kost parkeren bij de Efteling?

De kosten voor parkeren bij de Efteling verschillen per parkeerplaats. Hieronder vind je een overzicht van de kosten:

  • P1: €12,50 per dag
  • P2: €10 per dag
  • P3: €7,50 per dag
  • P4: €7,50 per dag

Als je van tevoren online een parkeerticket koopt, krijg je korting op de parkeerkosten. Zo betaal je voor P1 €10 in plaats van €12,50 en voor P2 €8 in plaats van €10.

Hoe kan ik betalen voor het parkeren?

Als je bij de Efteling parkeert, kun je op verschillende manieren betalen. Bij de ingang van de parkeerplaatsen kun je met contant geld betalen of met pinpas. Bij P1 kun je ook betalen met creditcard. Als je van tevoren online een parkeerticket koopt, kun je betalen met iDeal, creditcard of PayPal.

Is er een oplaadpunt voor elektrische auto’s?

Ja, bij P1 is er een oplaadpunt voor elektrische auto’s. Hier kun je je auto opladen terwijl je in het park bent. Het opladen van je auto kost €0,35 per kWh.

Kan ik mijn auto ook parkeren bij het Efteling Hotel?

Ja, als je in het Efteling Hotel verblijft, kun je je auto parkeren op de parkeerplaats van het hotel. Deze parkeerplaats is gratis voor hotelgasten.

Wat zijn de openingstijden van de parkeerplaatsen?

De parkeerplaatsen van de Efteling zijn geopend vanaf een half uur voor openingstijd van het park tot een half uur na sluitingstijd van het park. Als je je auto buiten deze tijden op de parkeerplaats laat staan, riskeer je een boete.

Conclusie

Als je naar de Efteling gaat, is het belangrijk om te weten waar je je auto kunt parkeren. De Efteling heeft verschillende parkeerplaatsen waar je uit kunt kiezen. P1 is de meest bekende parkeerplaats en ligt direct naast de ingang van het park. P2 is een goede optie als P1 vol is en P3 en P4 zijn de goedkoopste parkeerplaatsen. De kosten voor parkeren verschillen per parkeerplaats en als je van tevoren online een parkeerticket koopt, krijg je korting op de parkeerkosten. Bij P1 is er een oplaadpunt voor elektrische auto’s en als je in het Efteling Hotel verblijft, kun je je auto gratis parkeren op de parkeerplaats van het hotel. De parkeerplaatsen zijn geopend vanaf een half uur voor openingstijd van het park tot een half uur na sluitingstijd van het park.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Dans Macabre Efteling: Een Griezelige Dans door de Efteling.

Plaats een reactie