Efteling Parkeer: Alles wat je moet weten over parkeren bij de Efteling

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden als je naar de Efteling gaat, is parkeren. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over parkeren bij de Efteling.

Efteling parkeer

Waar kun je parkeren bij de Efteling?

Als je met de auto naar de Efteling gaat, kun je parkeren op een van de parkeerterreinen van het park. Er zijn verschillende parkeerterreinen beschikbaar, afhankelijk van het seizoen en de drukte. De belangrijkste parkeerterreinen zijn:

  • P1: Dit is het grootste parkeerterrein van de Efteling en ligt op loopafstand van de ingang van het park. Hier kun je parkeren als je met de auto naar de Efteling gaat.
  • P2: Dit parkeerterrein wordt alleen geopend als P1 vol is. Het ligt op ongeveer 10 minuten lopen van de ingang van het park.
  • P3: Dit parkeerterrein wordt alleen geopend tijdens drukke dagen, zoals in het hoogseizoen en tijdens feestdagen. Het ligt op ongeveer 15 minuten lopen van de ingang van het park.

Als je een gehandicaptenparkeerkaart hebt, kun je parkeren op de speciale parkeerplaatsen bij de ingang van het park.

Hoeveel kost parkeren bij de Efteling?

De kosten voor parkeren bij de Efteling zijn afhankelijk van het seizoen en de drukte. In het hoogseizoen en tijdens feestdagen betaal je meer dan in het laagseizoen. De kosten voor parkeren bij de Efteling zijn als volgt:

  • Hoogseizoen en feestdagen: €12,50 per auto
  • Laagseizoen: €10 per auto

Als je een abonnement hebt bij de Efteling, kun je gratis parkeren op alle parkeerterreinen van het park.

Hoe kun je betalen voor het parkeren bij de Efteling?

Als je bij de Efteling gaat parkeren, kun je op verschillende manieren betalen. Je kunt contant betalen bij de betaalautomaten op de parkeerterreinen, maar je kunt ook betalen met je pinpas of creditcard. Daarnaast kun je ook betalen met de Efteling Giftcard.

Wat zijn de openingstijden van de parkeerterreinen bij de Efteling?

De parkeerterreinen van de Efteling zijn geopend vanaf het moment dat het park opent tot een uur na sluitingstijd van het park. Als je na sluitingstijd nog op het parkeerterrein staat, kun je het terrein niet meer verlaten. Zorg er dus voor dat je op tijd terug bent bij je auto.

Wat zijn de alternatieven voor parkeren bij de Efteling?

Als je niet met de auto naar de Efteling wilt gaan, zijn er verschillende alternatieven beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld met het openbaar vervoer naar de Efteling reizen. Er zijn verschillende buslijnen die stoppen bij de Efteling, zoals buslijn 136 vanuit Tilburg en buslijn 300 vanuit Den Bosch.

Daarnaast kun je ook met de fiets naar de Efteling gaan. Er zijn verschillende fietsroutes beschikbaar die naar de Efteling leiden. Bij de ingang van het park zijn speciale fietsenstallingen beschikbaar waar je je fiets kunt parkeren.

Conclusie

Als je naar de Efteling gaat, is parkeren een belangrijk onderdeel van je bezoek. Zorg ervoor dat je op tijd bij het park bent en dat je weet op welk parkeerterrein je moet zijn. Houd ook rekening met de kosten voor het parkeren en de openingstijden van de parkeerterreinen. Als je niet met de auto naar de Efteling wilt gaan, zijn er verschillende alternatieven beschikbaar, zoals het openbaar vervoer en de fiets.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Albert Heijn Efteling Kaartjes.

Plaats een reactie