Efteling openingstijden oktober: alles wat je moet weten

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het park is het hele jaar geopend, maar de openingstijden variëren per maand. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de Efteling openingstijden in oktober.

Efteling openingstijden oktober

Openingstijden Efteling in oktober

In oktober is de Efteling geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur. Dit geldt voor alle dagen van de week, behalve op zaterdag. Op zaterdag is het park geopend van 10:00 uur tot 19:00 uur. Het is belangrijk om te weten dat deze tijden kunnen veranderen, dus het is altijd verstandig om de website van de Efteling te raadplegen voordat je het park bezoekt.

Attracties en shows in oktober

De Efteling heeft een groot aantal attracties en shows die het hele jaar door geopend zijn. In oktober zijn er echter enkele attracties en shows die gesloten zijn vanwege onderhoud of vanwege het laagseizoen. Hieronder vind je een overzicht van de attracties en shows die in oktober gesloten zijn:

 • De Vliegende Hollander
 • Piraña
 • Python
 • Baron 1898
 • Droomvlucht (gesloten van 4 t/m 22 oktober)
 • Raveleijn (gesloten van 4 t/m 22 oktober)

Naast deze attracties en shows zijn er nog tal van andere attracties en shows die wel geopend zijn in oktober. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van de spectaculaire watershow Aquanura, een ritje maken in de achtbaan Joris en de Draak of een bezoek brengen aan het Sprookjesbos.

Evenementen in oktober

Naast de reguliere attracties en shows organiseert de Efteling ook regelmatig evenementen. In oktober zijn er geen speciale evenementen gepland, maar er is genoeg te beleven in het park. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van de herfstkleuren in het park en de speciale Halloween-decoraties bewonderen.

Tips voor een bezoek aan de Efteling in oktober

Als je van plan bent om de Efteling te bezoeken in oktober, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je enkele tips:

 • Check altijd de actuele openingstijden voordat je het park bezoekt.
 • Houd er rekening mee dat sommige attracties en shows gesloten kunnen zijn vanwege onderhoud of vanwege het laagseizoen.
 • Trek warme kleding aan, want het kan fris zijn in oktober.
 • Maak gebruik van de Efteling-app om wachttijden te bekijken en je route te plannen.
 • Boek je tickets online om wachtrijen bij de kassa te vermijden.

Conclusie

De Efteling is een geweldig attractiepark dat het hele jaar door geopend is. In oktober zijn de openingstijden iets korter dan in de zomermaanden en zijn er enkele attracties en shows gesloten. Toch is er genoeg te beleven in het park en kun je genieten van de herfstkleuren en de speciale Halloween-decoraties. Met de tips uit dit artikel ben je goed voorbereid op een bezoek aan de Efteling in oktober.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Ticket Kopen: Alles Wat Je Moet Weten.

Plaats een reactie