Efteling openingstijden kerst

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Tijdens de kerstperiode is het park extra sfeervol en worden er speciale activiteiten georganiseerd. In dit artikel lees je alles over de Efteling openingstijden kerst en wat er te beleven valt in het park tijdens deze feestelijke periode.

Efteling openingstijden kerst

Openingstijden Efteling kerst

De Efteling is tijdens de kerstperiode geopend op verschillende dagen en heeft aangepaste openingstijden. Hieronder vind je een overzicht van de Efteling openingstijden kerst:

  • 24 december: 10:00 – 18:00 uur
  • 25 december: 10:00 – 20:00 uur
  • 26 december: 10:00 – 20:00 uur
  • 27 t/m 30 december: 10:00 – 18:00 uur
  • 31 december: 10:00 – 18:00 uur
  • 1 januari: 10:00 – 20:00 uur

Houd er rekening mee dat deze tijden onder voorbehoud zijn en kunnen veranderen. Het is daarom altijd verstandig om de website van de Efteling te raadplegen voor de meest actuele informatie.

Wat is er te doen in de Efteling tijdens kerst?

Tijdens de kerstperiode is de Efteling extra sfeervol en zijn er verschillende activiteiten te beleven. Hieronder vind je een overzicht van de hoogtepunten:

Winter Efteling

De Winter Efteling is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij het park wordt omgetoverd tot een winterwonderland. Er zijn extra winterse attracties geopend, zoals de IJspaleis schaatsbaan en de Rodeo Eland. Daarnaast zijn er speciale winterse lekkernijen verkrijgbaar, zoals warme chocolademelk en oliebollen.

Sprookjesbos in winterse sferen

Het Sprookjesbos is tijdens de kerstperiode extra sfeervol en wordt versierd met duizenden lichtjes. De sprookjesfiguren zijn aangekleed in winterse kostuums en er is een speciale winterse sprookjesroute uitgestippeld.

Kerstmarkt

Op het Anton Pieckplein vind je tijdens de kerstperiode een gezellige kerstmarkt. Hier kun je terecht voor kerstcadeaus, winterse lekkernijen en warme dranken.

Kerstshow

In het Efteling Theater wordt tijdens de kerstperiode een speciale kerstshow opgevoerd. Deze show is geschikt voor het hele gezin en zit vol met muziek, dans en acrobatiek.

Praktische informatie

Als je van plan bent om de Efteling te bezoeken tijdens de kerstperiode, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je praktische informatie:

Entreekaarten

Entreekaarten voor de Efteling tijdens kerst zijn verkrijgbaar via de website van de Efteling of aan de kassa van het park. Het is aan te raden om je kaarten van tevoren te kopen, zodat je niet in de rij hoeft te staan bij de kassa.

Parkeren

Als je met de auto naar de Efteling komt, kun je parkeren op een van de parkeerterreinen bij het park. De kosten hiervoor bedragen €12,50 per dag. Als je van plan bent om meerdere dagen naar de Efteling te gaan, kun je een meerdaags parkeerticket kopen voor €20,-.

Overnachten

Als je van plan bent om meerdere dagen naar de Efteling te gaan, kun je overnachten in een van de accommodaties van het park. Er zijn verschillende opties, zoals het Efteling Hotel, vakantiepark Efteling Bosrijk en vakantiepark Efteling Loonsche Land.

Veiligheid

De Efteling heeft verschillende maatregelen genomen om de veiligheid van bezoekers te waarborgen tijdens de kerstperiode. Zo zijn er extra hygiënemaatregelen genomen vanwege het coronavirus en zijn er looproutes uitgestippeld om drukte te vermijden.

Conclusie

De Efteling is tijdens de kerstperiode een bezoek meer dan waard. Met de Winter Efteling, het Sprookjesbos in winterse sferen, de kerstmarkt en de speciale kerstshow is er genoeg te beleven voor jong en oud. Houd wel rekening met de aangepaste openingstijden en de praktische informatie, zodat je optimaal kunt genieten van je bezoek aan de Efteling tijdens kerst.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling de zes zwanen.

Plaats een reactie