Efteling openingstijden: alles wat je moet weten

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Als je van plan bent om een dagje naar de Efteling te gaan, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de openingstijden. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de Efteling openingstijden.

Efteling openingstijde

Openingstijden Efteling

De Efteling is het hele jaar geopend, maar de openingstijden variëren per seizoen. Hieronder vind je een overzicht van de reguliere openingstijden:

  • Maandag t/m vrijdag: 10:00 – 18:00 uur
  • Zaterdag en zondag: 10:00 – 19:00 uur

Tijdens vakantieperiodes en feestdagen kunnen de openingstijden afwijken. Het is daarom altijd verstandig om de actuele openingstijden te checken voordat je naar de Efteling gaat.

Winter Efteling openingstijden

De Efteling is ook geopend tijdens de wintermaanden, maar de openingstijden zijn dan anders dan tijdens de rest van het jaar. De Winter Efteling is geopend van half november tot en met eind januari en heeft de volgende openingstijden:

  • Maandag t/m vrijdag: 11:00 – 18:00 uur
  • Zaterdag en zondag: 11:00 – 19:00 uur

Tijdens de kerstvakantie zijn de openingstijden van de Winter Efteling vaak langer. Ook hier geldt dat het verstandig is om de actuele openingstijden te checken voordat je naar de Efteling gaat.

Extra lange openingstijden

Op sommige dagen heeft de Efteling extra lange openingstijden. Dit zijn vaak dagen waarop het park verwacht dat het drukker zal zijn dan normaal, zoals tijdens de zomervakantie of op feestdagen. Tijdens deze dagen is de Efteling geopend van 10:00 uur ’s ochtends tot 23:00 uur ’s avonds.

Sluitingstijd attracties

Hoewel de Efteling tot laat in de avond geopend kan zijn, sluiten de attracties vaak eerder. Dit heeft te maken met de veiligheid van de bezoekers en het onderhoud van de attracties. De sluitingstijden van de attracties variëren per dag en zijn afhankelijk van de drukte in het park. Het is daarom verstandig om bij binnenkomst van het park een plattegrond te halen waarop de actuele sluitingstijden van de attracties vermeld staan.

Avondopenstelling

Op sommige dagen heeft de Efteling een avondopenstelling. Dit betekent dat het park langer geopend is dan normaal en dat er speciale avondshows en entertainment zijn. De avondopenstellingen vinden voornamelijk plaats tijdens de zomermaanden en op feestdagen. Tijdens de avondopenstellingen is de Efteling geopend tot 23:00 uur ’s avonds.

Conclusie

Als je van plan bent om een dagje naar de Efteling te gaan, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de openingstijden. De reguliere openingstijden van de Efteling zijn van maandag t/m vrijdag van 10:00 – 18:00 uur en in het weekend van 10:00 – 19:00 uur. Tijdens vakantieperiodes en feestdagen kunnen de openingstijden afwijken. De Winter Efteling heeft andere openingstijden dan de rest van het jaar en op sommige dagen heeft de Efteling extra lange openingstijden. De sluitingstijden van de attracties variëren per dag en zijn afhankelijk van de drukte in het park. Tijdens avondopenstellingen is de Efteling geopend tot 23:00 uur ’s avonds. Door op de hoogte te zijn van de openingstijden, kun je optimaal genieten van je dagje uit naar de Efteling.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Golfpark: Een unieke golfervaring in de sprookjesachtige omgeving van de Efteling.

Plaats een reactie