Efteling open of dicht: de impact van de coronacrisis op het pretpark

De Efteling, het grootste pretpark van Nederland, is een populaire bestemming voor zowel Nederlandse als buitenlandse bezoekers. Maar sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland in maart 2020, is de vraag of de Efteling open of dicht is een veelgestelde vraag. In dit artikel gaan we dieper in op de impact van de coronacrisis op de Efteling en hoe het pretpark hiermee omgaat.

Efteling open of dicht

De sluiting van de Efteling in maart 2020

Op 15 maart 2020 kondigde de Nederlandse regering aan dat alle evenementen met meer dan 100 personen werden verboden. Dit betekende dat de Efteling, net als alle andere pretparken en attracties in Nederland, moest sluiten. De sluiting van de Efteling was een enorme klap voor het pretpark, dat normaal gesproken dagelijks duizenden bezoekers ontvangt.

De sluiting van de Efteling duurde in totaal 2,5 maand. Het pretpark opende op 20 mei 2020 weer haar deuren, maar wel met de nodige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo moesten bezoekers vooraf online een ticket kopen en was het aantal bezoekers per dag beperkt. Ook werden er extra hygi├źnemaatregelen genomen, zoals het plaatsen van desinfectiezuilen en het regelmatig schoonmaken van attracties en toiletten.

De impact van de coronacrisis op de Efteling

De coronacrisis heeft een enorme impact gehad op de Efteling. Niet alleen moest het pretpark 2,5 maand dicht, ook na de heropening waren er nog steeds beperkingen en maatregelen van kracht. Dit had gevolgen voor zowel de omzet als de bezoekersaantallen van het pretpark.

Volgens de Efteling heeft de coronacrisis geleid tot een omzetdaling van 80%. Het pretpark heeft dan ook maatregelen moeten nemen om de kosten te drukken, zoals het tijdelijk sluiten van enkele attracties en het verminderen van het aantal werknemers. Ook heeft de Efteling aangekondigd dat de bouw van nieuwe attracties voorlopig wordt uitgesteld.

Daarnaast heeft de coronacrisis ook gevolgen gehad voor de bezoekersaantallen van de Efteling. Omdat het aantal bezoekers per dag beperkt was, waren er minder mensen in het pretpark dan normaal gesproken het geval zou zijn. Dit had echter ook voordelen, zoals kortere wachtrijen en meer ruimte in het park.

De huidige situatie: is de Efteling open of dicht?

Op dit moment is de Efteling geopend, zij het met de nodige maatregelen. Zo moeten bezoekers vooraf online een ticket kopen en is het aantal bezoekers per dag nog steeds beperkt. Ook zijn sommige attracties gesloten en gelden er extra hygi├źnemaatregelen.

De Efteling heeft aangegeven dat zij de situatie nauwlettend in de gaten houden en dat zij zich houden aan de richtlijnen van het RIVM en de Nederlandse overheid. Mocht de situatie veranderen, dan kan het zijn dat de Efteling opnieuw moet sluiten of dat er nieuwe maatregelen worden genomen.

Conclusie

De coronacrisis heeft een enorme impact gehad op de Efteling. Het pretpark moest 2,5 maand dicht en heeft sinds de heropening te maken met beperkingen en maatregelen. Dit heeft geleid tot een omzetdaling van 80% en heeft ook gevolgen gehad voor de bezoekersaantallen van het pretpark. Op dit moment is de Efteling geopend, maar wel met de nodige maatregelen. Het pretpark houdt de situatie nauwlettend in de gaten en volgt de richtlijnen van het RIVM en de Nederlandse overheid.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Flexibel Ticket: De ideale oplossing voor een dagje uit.

Plaats een reactie