Efteling omzet: hoe de Efteling jaarlijks miljoenen verdient

De Efteling is een van de grootste en meest populaire attractieparken van Nederland. Jaarlijks trekt het park miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland. Maar hoeveel omzet maakt de Efteling eigenlijk? In dit artikel duiken we in de cijfers en kijken we naar de verschillende manieren waarop de Efteling geld verdient.

Efteling omzet

Omzet van de Efteling

De Efteling is een van de grootste toeristische attracties van Nederland. In 2019 trok het park maar liefst 5,2 miljoen bezoekers. Dat is een stijging van 0,7% ten opzichte van het voorgaande jaar. De totale omzet van de Efteling bedroeg in 2019 ruim 227 miljoen euro. Dat is een stijging van 8,4% ten opzichte van het voorgaande jaar.

De omzet van de Efteling bestaat uit verschillende onderdelen. Zo verdient het park geld met de verkoop van entreekaartjes, maar ook met de verkoop van eten en drinken, souvenirs en overnachtingen. Daarnaast heeft de Efteling ook verschillende samenwerkingen met andere bedrijven, zoals Albert Heijn en Jumbo, waarbij klanten kunnen sparen voor korting op een dagje Efteling.

Entreekaartjes

Een groot deel van de omzet van de Efteling komt uit de verkoop van entreekaartjes. In 2019 bedroeg de omzet uit entreekaartjes ruim 100 miljoen euro. De prijs van een entreekaartje varieert afhankelijk van de dag en het seizoen. Zo betaal je in het hoogseizoen meer dan in het laagseizoen. Ook zijn er verschillende kortingsacties, zoals de Albert Heijn-actie en de Jumbo-actie, waarmee je korting kunt krijgen op een dagje Efteling.

Eten en drinken

Naast entreekaartjes verdient de Efteling ook veel geld met de verkoop van eten en drinken. In 2019 bedroeg de omzet uit eten en drinken ruim 50 miljoen euro. Het park heeft verschillende restaurants en eetgelegenheden, variƫrend van fastfood tot luxe restaurants. Daarnaast zijn er ook verschillende kraampjes waar je snacks en drankjes kunt kopen.

Souvenirs

De Efteling heeft ook een groot assortiment aan souvenirs, zoals knuffels, mokken, T-shirts en sleutelhangers. In 2019 bedroeg de omzet uit souvenirs ruim 20 miljoen euro. De souvenirs zijn te koop in verschillende winkels in het park, maar ook online via de webshop van de Efteling.

Overnachtingen

De Efteling heeft ook verschillende overnachtingsmogelijkheden, zoals het Efteling Hotel, vakantiepark Efteling Bosrijk en vakantiepark Efteling Loonsche Land. In 2019 bedroeg de omzet uit overnachtingen ruim 30 miljoen euro. De overnachtingsmogelijkheden zijn populair bij gezinnen die meerdere dagen in het park willen doorbrengen.

Samenwerkingen

De Efteling heeft ook verschillende samenwerkingen met andere bedrijven, zoals Albert Heijn en Jumbo. Klanten kunnen bij deze supermarkten sparen voor korting op een dagje Efteling. Daarnaast heeft de Efteling ook samenwerkingen met andere bedrijven, zoals Coca-Cola en Unox, waarbij deze bedrijven hun producten verkopen in het park.

Conclusie

De Efteling is een van de grootste en meest populaire attractieparken van Nederland. Jaarlijks trekt het park miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland. De totale omzet van de Efteling bedroeg in 2019 ruim 227 miljoen euro. Het park verdient geld met de verkoop van entreekaartjes, eten en drinken, souvenirs en overnachtingen. Daarnaast heeft de Efteling ook verschillende samenwerkingen met andere bedrijven. Al met al is de Efteling een belangrijke speler in de Nederlandse toeristenindustrie en een belangrijke bron van inkomsten voor de regio.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Restaurant Pinokkio Efteling: Een magische eetervaring.

Plaats een reactie