Efteling NS: Een magische combinatie

De Efteling en de NS zijn twee iconische namen in Nederland. De Efteling is het grootste attractiepark van Nederland en de NS is de grootste spoorwegmaatschappij van het land. Maar wist je dat deze twee bedrijven ook nauw met elkaar verbonden zijn? In dit artikel gaan we dieper in op de relatie tussen de Efteling en de NS en hoe deze samenwerking tot stand is gekomen.

Efteling ns

De geschiedenis van de Efteling

De Efteling is opgericht in 1952 en begon als een sprookjesbos met enkele attracties. In de jaren daarna groeide het park gestaag en werden er steeds meer attracties toegevoegd. Inmiddels is de Efteling uitgegroeid tot het grootste attractiepark van Nederland en trekt het jaarlijks miljoenen bezoekers.

De geschiedenis van de NS

De NS is opgericht in 1938 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste spoorwegmaatschappij van Nederland. De NS verzorgt het treinvervoer in Nederland en heeft een uitgebreid netwerk van treinverbindingen door het hele land.

De samenwerking tussen de Efteling en de NS

De samenwerking tussen de Efteling en de NS begon in de jaren ’80. De Efteling wilde graag meer bezoekers trekken en de NS wilde graag meer treinreizigers. Het idee was om een speciaal arrangement aan te bieden waarbij treinreizigers korting konden krijgen op de toegangsprijs van de Efteling. Dit arrangement bleek een groot succes en werd al snel uitgebreid met extra’s zoals een gratis pendelbus vanaf het station naar de Efteling.

Inmiddels is de samenwerking tussen de Efteling en de NS nog verder uitgebreid. Zo is er een speciale Efteling Express trein die rechtstreeks naar de Efteling rijdt en zijn er speciale Efteling arrangementen te boeken via de NS. Ook zijn er regelmatig acties waarbij treinreizigers korting kunnen krijgen op de toegangsprijs van de Efteling.

De voordelen van de samenwerking tussen de Efteling en de NS

De samenwerking tussen de Efteling en de NS heeft voor beide partijen voordelen. Voor de Efteling betekent het meer bezoekers en dus meer omzet. Voor de NS betekent het meer treinreizigers en dus meer omzet. Maar ook voor de bezoekers zijn er voordelen. Zo kunnen treinreizigers profiteren van korting op de toegangsprijs van de Efteling en hoeven ze zich geen zorgen te maken over het vinden van een parkeerplaats.

Bovendien is het reizen met de trein naar de Efteling een stuk duurzamer dan met de auto. De Efteling en de NS hechten beide veel waarde aan duurzaamheid en willen graag bijdragen aan een beter milieu. Door samen te werken kunnen ze hier een steentje aan bijdragen.

De toekomst van de samenwerking tussen de Efteling en de NS

De samenwerking tussen de Efteling en de NS is al jarenlang een succes en zal naar verwachting ook in de toekomst blijven bestaan. Beide partijen zijn tevreden over de samenwerking en zien nog genoeg mogelijkheden om deze verder uit te breiden. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de mogelijkheid om de Efteling Express trein vaker te laten rijden en om nog meer speciale arrangementen aan te bieden.

Conclusie

De samenwerking tussen de Efteling en de NS is een mooi voorbeeld van hoe twee iconische Nederlandse bedrijven elkaar kunnen versterken. Door samen te werken kunnen ze meer bezoekers en treinreizigers trekken en bijdragen aan een beter milieu. De toekomst van deze samenwerking ziet er rooskleurig uit en we kunnen nog veel moois verwachten van deze magische combinatie.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling met korting.

Plaats een reactie