Efteling nieuws: wat is er allemaal gaande in het bekendste attractiepark van Nederland?

De Efteling is al jarenlang een begrip in Nederland en ver daarbuiten. Het attractiepark trekt jaarlijks miljoenen bezoekers en staat bekend om haar sprookjesachtige sfeer en unieke attracties. Maar wat is er allemaal gaande in de Efteling? In dit artikel lees je het laatste Efteling nieuws.

Efteling nieuws

Nieuwe attracties in de Efteling

De Efteling staat bekend om haar unieke attracties en sprookjesachtige sfeer. Het attractiepark blijft zichzelf vernieuwen en uitbreiden, waardoor er regelmatig nieuwe attracties worden geopend. Zo opende in 2020 de nieuwe attractie Max & Moritz, een dubbele powered coaster die gebaseerd is op het bekende Duitse verhaal van de twee kwajongens Max en Moritz. Ook werd in datzelfde jaar de nieuwe familie-attractie ‘Nest!’ geopend, waarbij bezoekers in een gigantisch nest kunnen klimmen en klauteren.

Maar ook voor de toekomst heeft de Efteling grootse plannen. Zo wordt er momenteel gewerkt aan de bouw van de nieuwe attractie ‘De Zes Zwanen’, die gebaseerd is op het gelijknamige sprookje van de gebroeders Grimm. De attractie zal bestaan uit zes zwanenboten die door een betoverd meer varen. Ook wordt er gewerkt aan de uitbreiding van het vakantiepark Efteling Loonsche Land, waarbij er nieuwe accommodaties worden gebouwd en het bestaande hotel wordt uitgebreid.

Coronamaatregelen in de Efteling

Net als alle andere attractieparken in Nederland heeft ook de Efteling te maken met de coronacrisis. Om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen, heeft de Efteling diverse maatregelen genomen. Zo is het verplicht om vooraf online een ticket te kopen en een tijdslot te reserveren. Hierdoor kan het attractiepark het aantal bezoekers reguleren en drukte vermijden. Ook zijn er diverse hygi├źnemaatregelen genomen, zoals het plaatsen van desinfectiezuilen en het regelmatig schoonmaken van attracties en toiletten.

Daarnaast heeft de Efteling diverse aanpassingen gedaan aan attracties en shows, om zo de anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen. Zo zijn er bijvoorbeeld minder stoelen beschikbaar in de theaters en zijn er bij sommige attracties schermen geplaatst tussen de verschillende zitplaatsen.

Evenementen in de Efteling

De Efteling staat niet alleen bekend om haar attracties, maar ook om haar bijzondere evenementen. Zo wordt er jaarlijks het Winter Efteling georganiseerd, waarbij het attractiepark volledig in winterse sferen wordt gehuld. Ook wordt er in de zomer het Negen Pleinen Festijn georganiseerd, waarbij de verschillende pleinen in het park worden omgetoverd tot feestlocaties met live muziek en entertainment.

Helaas hebben de coronamaatregelen ook invloed gehad op de evenementen in de Efteling. Zo is het Winter Efteling in 2020 en 2021 aangepast en waren er minder activiteiten en attracties geopend. Ook het Negen Pleinen Festijn kon in 2020 niet doorgaan. Of de evenementen in 2021 wel doorgang kunnen vinden, is nog onduidelijk.

Samenwerkingen van de Efteling

De Efteling werkt regelmatig samen met andere bedrijven en organisaties, om zo nieuwe attracties en evenementen te kunnen ontwikkelen. Zo werkt de Efteling al jarenlang samen met het Wereld Natuur Fonds, om zo aandacht te vragen voor de bescherming van bedreigde diersoorten. Ook werkt de Efteling samen met diverse artiesten en theatergezelschappen, om zo bijzondere shows en voorstellingen te kunnen ontwikkelen.

Maar ook buiten Nederland werkt de Efteling aan bijzondere samenwerkingen. Zo opende in 2019 de attractie ‘Symbolica’ in het Poolse attractiepark Energylandia, die gebaseerd is op de gelijknamige attractie in de Efteling. Ook werkt de Efteling samen met diverse hotels en vakantieparken, om zo complete arrangementen aan te kunnen bieden aan bezoekers.

Conclusie

De Efteling blijft zichzelf vernieuwen en uitbreiden, waardoor er regelmatig nieuwe attracties en evenementen worden geopend. Ook in tijden van corona weet de Efteling zich goed aan te passen en de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen. Of je nu op zoek bent naar een sprookjesachtige attractie of een bijzonder evenement, in de Efteling is er altijd wel iets te beleven.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Droomvlucht Efteling: Een Betoverende Reis door Fantasie.

Plaats een reactie