Efteling Munten: Een Handige Gids voor Bezoekers

Als je van plan bent om de Efteling te bezoeken, dan is het handig om te weten dat je niet alleen met contant geld kunt betalen. De Efteling heeft namelijk haar eigen betaalmiddel: de Efteling munt. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over deze munten.

Efteling munten

Wat zijn Efteling Munten?

Efteling Munten zijn speciale munten die alleen in de Efteling gebruikt kunnen worden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende waardes: €0,50, €1,-, €2,- en €5,-. Je kunt ze kopen bij de kassa’s en bij de automaten die verspreid zijn door het park.

De Efteling Munten hebben een aantal voordelen ten opzichte van contant geld. Zo hoef je niet steeds met kleingeld te sjouwen en kun je snel en gemakkelijk betalen bij de verschillende eet- en drinkgelegenheden en souvenirwinkels in het park.

Hoe werken Efteling Munten?

Als je Efteling Munten wilt gebruiken, dan kun je deze inleveren bij de kassa’s van de verschillende eet- en drinkgelegenheden en souvenirwinkels in het park. Je kunt ook betalen bij de automaten die verspreid zijn door het park.

Als je bijvoorbeeld een ijsje wilt kopen van €2,50, dan kun je twee Efteling Munten van €1,- inleveren. Als je nog €0,50 over hebt, dan kun je deze bijvoorbeeld bewaren voor een volgende aankoop of weer inwisselen voor contant geld bij de kassa’s.

Waar kun je Efteling Munten kopen?

Je kunt Efteling Munten kopen bij de kassa’s en bij de automaten die verspreid zijn door het park. Bij de kassa’s kun je betalen met contant geld, pinpas of creditcard. Bij de automaten kun je alleen betalen met pinpas of creditcard.

Als je van tevoren al Efteling Munten wilt kopen, dan kun je deze bestellen via de webshop van de Efteling. Je kunt dan kiezen uit verschillende pakketten met munten van verschillende waardes. De munten worden dan per post naar je opgestuurd.

Zijn Efteling Munten geldig voor altijd?

Nee, Efteling Munten zijn alleen geldig tijdens het seizoen waarin ze zijn uitgegeven. Het seizoen loopt van eind maart tot en met begin november. Als je aan het einde van het seizoen nog Efteling Munten over hebt, dan kun je deze inleveren bij de kassa’s voor contant geld.

Zijn Efteling Munten goedkoper dan contant geld?

Nee, Efteling Munten hebben dezelfde waarde als contant geld. Het voordeel van Efteling Munten is dat je niet steeds met kleingeld hoeft te sjouwen en snel en gemakkelijk kunt betalen bij de verschillende eet- en drinkgelegenheden en souvenirwinkels in het park.

Conclusie

Efteling Munten zijn een handig betaalmiddel voor bezoekers van de Efteling. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende waardes en kunnen gebruikt worden bij de verschillende eet- en drinkgelegenheden en souvenirwinkels in het park. Je kunt ze kopen bij de kassa’s en bij de automaten die verspreid zijn door het park. Als je van tevoren al Efteling Munten wilt kopen, dan kun je deze bestellen via de webshop van de Efteling. Let er wel op dat Efteling Munten alleen geldig zijn tijdens het seizoen waarin ze zijn uitgegeven.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Zomeravonden: Een magische ervaring.

Plaats een reactie