Efteling Mindervaliden: Een Dagje Uit Zonder Beperkingen

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Voor mindervaliden kan een dagje uit naar de Efteling echter een uitdaging zijn. Gelukkig heeft het park verschillende voorzieningen getroffen om het bezoek voor mindervaliden zo aangenaam mogelijk te maken. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden voor mindervaliden in de Efteling.

Efteling mindervaliden

Ingang en Parkeren

Bij de ingang van de Efteling zijn er speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden. Deze bevinden zich dichtbij de ingang en zijn herkenbaar aan het rolstoelsymbool. Ook zijn er rolstoelen te huur bij de ingang van het park. Deze zijn gratis, maar er wordt wel een borg gevraagd.

Attracties

De Efteling heeft verschillende attracties die toegankelijk zijn voor mindervaliden. Bij sommige attracties is het mogelijk om met de rolstoel in te stappen, terwijl bij andere attracties de rolstoel bij de ingang achtergelaten moet worden. Het park heeft een speciale gids uitgebracht waarin alle attracties staan vermeld die toegankelijk zijn voor mindervaliden. Deze gids is gratis verkrijgbaar bij de ingang van het park.

Daarnaast heeft de Efteling ook een aantal attracties die speciaal zijn ontworpen voor mindervaliden. Zo is er de Droomvlucht, waarbij bezoekers in een karretje door een sprookjesachtige wereld worden geleid. Dit karretje is speciaal ontworpen voor mindervaliden en is voorzien van een rolstoellift. Ook de attractie Symbolica is toegankelijk voor mindervaliden. Hierbij kunnen bezoekers in een karretje stappen dat geschikt is voor rolstoelen.

Shows en Entertainment

De Efteling heeft verschillende shows en entertainment die toegankelijk zijn voor mindervaliden. Zo is er de Raveleijn-show, waarbij ridders te paard een spectaculaire show opvoeren. Deze show is toegankelijk voor mindervaliden en er zijn speciale plaatsen gereserveerd voor rolstoelen. Ook de Aquanura-show, waarbij fonteinen op muziek dansen, is toegankelijk voor mindervaliden.

Faciliteiten

Naast de attracties en shows heeft de Efteling ook verschillende faciliteiten voor mindervaliden. Zo zijn er speciale toiletten en kleedruimtes die toegankelijk zijn voor rolstoelen. Ook zijn er verschillende restaurants en eetgelegenheden die toegankelijk zijn voor mindervaliden. Bij sommige restaurants is het mogelijk om een tafel te reserveren die geschikt is voor rolstoelen.

Conclusie

De Efteling is een attractiepark dat toegankelijk is voor iedereen, ook voor mindervaliden. Het park heeft verschillende voorzieningen getroffen om het bezoek voor mindervaliden zo aangenaam mogelijk te maken. Van speciale parkeerplaatsen tot attracties en shows die toegankelijk zijn voor rolstoelen, de Efteling heeft aan alles gedacht. Een dagje uit naar de Efteling is dan ook een aanrader voor iedereen, ongeacht eventuele beperkingen.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Openingstijd Efteling: Alles wat je moet weten.

Plaats een reactie