Efteling Mens Erger Je Niet: Een Spel voor Jong en Oud

De Efteling is een van de meest populaire attractieparken in Nederland. Het park staat bekend om zijn sprookjesachtige sfeer en de vele attracties die jong en oud vermaken. Een van de populairste spellen in de Efteling is Mens Erger Je Niet. Dit spel is een klassieker en wordt al jarenlang gespeeld door families en vriendengroepen. In dit artikel lees je alles over het Efteling Mens Erger Je Niet spel.

Efteling mens erger je niet

Wat is Mens Erger Je Niet?

Mens Erger Je Niet is een bordspel dat gespeeld wordt met 2 tot 4 spelers. Het doel van het spel is om als eerste alle pionnen van je kleur naar de finish te brengen. Het spelbord bestaat uit een rechthoekig speelveld met gekleurde vakjes. Elke speler heeft vier pionnen van dezelfde kleur die op het bord geplaatst worden. Het spel wordt gespeeld met een dobbelsteen en de spelers moeten hun pionnen verplaatsen op basis van het aantal ogen dat ze gooien.

Het spel Mens Erger Je Niet is al meer dan 100 jaar oud en is bedacht in Duitsland. Het spel is inmiddels wereldwijd bekend en wordt in veel verschillende varianten gespeeld. In Nederland is Mens Erger Je Niet een van de populairste bordspellen en wordt het vaak gespeeld tijdens familiebijeenkomsten en op vakantie.

Efteling Mens Erger Je Niet

De Efteling heeft zijn eigen versie van Mens Erger Je Niet. Het spelbord heeft een sprookjesachtige uitstraling en is versierd met afbeeldingen van bekende Efteling-attracties zoals de Python, de Fata Morgana en de Droomvlucht. De pionnen zijn ook aangepast aan het thema van de Efteling en hebben de vorm van bekende Efteling-figuren zoals Roodkapje, de Wolf en de Draak.

Het Efteling Mens Erger Je Niet spel is te koop in de souvenirwinkels van de Efteling en is een leuk aandenken aan een dagje uit in het park. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en kan gespeeld worden met 2 tot 4 spelers.

Hoe speel je Efteling Mens Erger Je Niet?

Het spel Efteling Mens Erger Je Niet wordt gespeeld volgens dezelfde regels als het originele Mens Erger Je Niet spel. Elke speler heeft vier pionnen van dezelfde kleur die op het bord geplaatst worden. Het doel van het spel is om als eerste alle pionnen van je kleur naar de finish te brengen.

Om te beginnen gooit elke speler met de dobbelsteen. De speler met het hoogste aantal ogen mag beginnen. Daarna wordt er met de klok mee gespeeld. Elke speler gooit om de beurt met de dobbelsteen en verplaatst zijn pionnen op basis van het aantal ogen dat hij heeft gegooid.

Als een speler een pion op een vakje zet waar al een pion van een andere speler staat, dan wordt de pion van de andere speler van het bord gehaald en teruggeplaatst in de startpositie. Dit kan leiden tot frustratie en ergernis bij de andere spelers, vandaar de naam Mens Erger Je Niet.

Als een speler een 6 gooit met de dobbelsteen, dan mag hij nog een keer gooien. Als een speler zijn pionnen niet meer kan verplaatsen omdat hij geen ogen meer gooit, dan is zijn beurt voorbij en gaat het spel verder met de volgende speler.

Als een speler al zijn pionnen naar de finish heeft gebracht, dan heeft hij gewonnen. Het spel kan ook eindigen als alle spelers hun pionnen niet meer kunnen verplaatsen.

Conclusie

Efteling Mens Erger Je Niet is een leuk en sprookjesachtig bordspel dat geschikt is voor jong en oud. Het spel is een leuke manier om een dagje uit in de Efteling af te sluiten en is ook een leuk aandenken aan het park. Het spel kan gespeeld worden met 2 tot 4 spelers en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Het spel volgt dezelfde regels als het originele Mens Erger Je Niet spel en kan leiden tot frustratie en ergernis bij de andere spelers. Maar bovenal is het een spel dat zorgt voor veel plezier en gezelligheid.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Trein naar Efteling: Een comfortabele en duurzame manier om het pretpark te bereiken.

Plaats een reactie