Efteling Max en Moritz: De Nieuwe Dubbele Achtbaan van de Efteling

De Efteling heeft een nieuwe attractie: Max en Moritz. Deze dubbele achtbaan is geopend in juni 2020 en is een van de grootste investeringen van de Efteling in de afgelopen jaren. Max en Moritz is gebaseerd op het bekende Duitse verhaal van de twee kwajongens Max en Moritz, geschreven door Wilhelm Busch. In dit artikel lees je alles over deze nieuwe attractie van de Efteling.

Efteling max en moritz

De Geschiedenis van Max en Moritz

Max en Moritz is een bekend Duits verhaal dat voor het eerst werd gepubliceerd in 1865. Het verhaal gaat over twee kwajongens die allerlei streken uithalen in hun dorp. Ze stelen appels, laten kippen verdwijnen en maken de dorpsbewoners belachelijk. Uiteindelijk worden ze gestraft voor hun streken en belanden ze in een molen, waar ze worden vermalen tot meel.

Het verhaal van Max en Moritz is in Duitsland nog steeds erg populair en wordt vaak voorgelezen aan kinderen. Het verhaal is ook meerdere keren verfilmd en bewerkt tot toneelstukken en musicals.

De Attractie

De attractie Max en Moritz is een dubbele achtbaan, wat betekent dat er twee banen naast elkaar lopen. De achtbaan is gebouwd door de Zwitserse fabrikant Mack Rides en heeft een lengte van 500 meter. De achtbaan heeft een snelheid van 36 kilometer per uur en bevat verschillende elementen, zoals bochten, hellingen en drops.

De achtbaan is geschikt voor kinderen vanaf 1 meter en 20 centimeter en is daarmee een van de weinige achtbanen in de Efteling die geschikt is voor jongere kinderen. De attractie heeft een capaciteit van 720 personen per uur, wat betekent dat er veel mensen tegelijkertijd van de attractie kunnen genieten.

De Thematisering

Zoals bij alle attracties in de Efteling is er veel aandacht besteed aan de thematisering van Max en Moritz. De attractie is gebouwd in de stijl van een Duits dorpje en bevat verschillende elementen uit het verhaal van Max en Moritz. Zo zijn er bijvoorbeeld twee molens te zien, die verwijzen naar het einde van het verhaal waarin Max en Moritz worden vermalen tot meel.

Ook zijn er verschillende interactieve elementen in de wachtrij van de attractie. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld appels stelen uit een boom en kippen laten verdwijnen, net zoals Max en Moritz in het verhaal doen. Deze interactieve elementen zorgen ervoor dat de wachtrij van de attractie ook een attractie op zichzelf is.

De Reacties

De reacties op Max en Moritz zijn over het algemeen positief. Veel bezoekers zijn enthousiast over de thematisering van de attractie en vinden het leuk dat er eindelijk een achtbaan is die geschikt is voor jongere kinderen. Ook de capaciteit van de attractie wordt geprezen, omdat er hierdoor minder lange wachtrijen ontstaan.

Sommige bezoekers vinden de achtbaan echter wat aan de korte kant en vinden de snelheid van 36 kilometer per uur niet heel indrukwekkend. Ook zijn er mensen die vinden dat de attractie niet helemaal past bij de rest van de Efteling, omdat het verhaal van Max en Moritz minder bekend is in Nederland dan in Duitsland.

Conclusie

Max en Moritz is een leuke toevoeging aan het attractieaanbod van de Efteling. De attractie is geschikt voor jongere kinderen en heeft een leuke thematisering die verwijst naar het bekende Duitse verhaal van Max en Moritz. Hoewel sommige bezoekers de achtbaan wat aan de korte kant vinden, zijn de meeste mensen enthousiast over deze nieuwe attractie van de Efteling.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Anwb Efteling Korting: Bespaar Geld op je Dagje Uit.

Plaats een reactie