Efteling mag uitbreiden

De Efteling, het grootste attractiepark van Nederland, mag uitbreiden. Dit heeft de gemeenteraad van Loon op Zand besloten. Het pretpark mag een nieuw themagebied bouwen en daarnaast mogen er ook nieuwe attracties worden toegevoegd aan het park. De uitbreiding zal naar verwachting zo’n 200 miljoen euro kosten en zal in fases worden uitgevoerd.

Efteling mag uitbreiden

Waarom mag de Efteling uitbreiden?

De Efteling is al jarenlang een populaire bestemming voor zowel Nederlandse als buitenlandse toeristen. Het park trekt jaarlijks miljoenen bezoekers en is daarmee een belangrijke economische factor voor de regio. Door de uitbreiding van het park hoopt de Efteling nog meer bezoekers te trekken en zo de economie verder te stimuleren.

Daarnaast is de uitbreiding ook nodig om de concurrentie met andere pretparken aan te kunnen blijven gaan. De afgelopen jaren zijn er steeds meer pretparken bijgekomen in Nederland en ook in de omringende landen. Om aantrekkelijk te blijven voor bezoekers moet de Efteling blijven vernieuwen en uitbreiden.

Wat houdt de uitbreiding in?

De uitbreiding van de Efteling zal bestaan uit een nieuw themagebied genaamd ‘Wereld van de Efteling 2030’. Dit gebied zal zich richten op de toekomst en zal bestaan uit verschillende attracties en bezienswaardigheden. Het gebied zal worden gebouwd op een stuk grond van 8 hectare naast het huidige park.

Naast het nieuwe themagebied zullen er ook nieuwe attracties worden toegevoegd aan het park. Welke attracties dit precies zullen zijn is nog niet bekend, maar de Efteling heeft al wel aangegeven dat het gaat om ‘unieke en vernieuwende’ attracties.

Wanneer wordt er gestart met de uitbreiding?

De uitbreiding van de Efteling zal in fases worden uitgevoerd. De eerste fase zal naar verwachting in 2022 van start gaan en zal bestaan uit de bouw van het nieuwe themagebied. De overige fases zullen in de jaren daarna worden uitgevoerd.

Wat zijn de gevolgen van de uitbreiding?

De uitbreiding van de Efteling zal verschillende gevolgen hebben. Allereerst zal het park meer bezoekers trekken, wat positief is voor de economie van de regio. Daarnaast zal de uitbreiding ook zorgen voor meer werkgelegenheid. Er zullen namelijk meer mensen nodig zijn om de nieuwe attracties te bedienen en het nieuwe themagebied te onderhouden.

Een ander gevolg van de uitbreiding is dat het park mogelijk meer overlast zal veroorzaken voor omwonenden. De gemeente Loon op Zand heeft daarom ook een aantal voorwaarden gesteld aan de uitbreiding. Zo mag het park bijvoorbeeld niet meer bezoekers trekken dan nu het geval is en moeten er maatregelen worden genomen om de overlast voor omwonenden te beperken.

Conclusie

De uitbreiding van de Efteling is een belangrijke stap voor het pretpark. Door te blijven vernieuwen en uitbreiden kan de Efteling aantrekkelijk blijven voor bezoekers en de economie van de regio stimuleren. De uitbreiding zal echter ook gevolgen hebben voor omwonenden en daarom is het belangrijk dat er goede afspraken worden gemaakt tussen het park en de gemeente Loon op Zand.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Ticket Korting: Bespaar Geld op Je Bezoek aan de Efteling.

Plaats een reactie