Efteling Loonsche Land: Een magisch verblijf in de natuur

De Efteling is al jarenlang een populaire bestemming voor jong en oud. Het pretpark biedt talloze attracties en shows die zorgen voor een onvergetelijke dag. Maar wist je dat de Efteling ook een eigen vakantiepark heeft? Het Efteling Loonsche Land is een uniek verblijf midden in de natuur, waar je kunt genieten van rust, ruimte en magie.

Efteling loonsche land

Locatie en accommodaties

Het Efteling Loonsche Land is gelegen naast het pretpark, in een prachtig natuurgebied. Het park bestaat uit verschillende accommodaties, waaronder vakantiehuizen, boomhutten en hotelkamers. Alle accommodaties zijn geïnspireerd op de natuur en zijn voorzien van alle gemakken.

De vakantiehuizen zijn geschikt voor 4 tot 12 personen en zijn voorzien van een keuken, woonkamer, slaapkamers en een terras. De boomhutten zijn geschikt voor 4 personen en bieden een unieke ervaring. Je slaapt namelijk hoog tussen de bomen, met uitzicht op de natuur. De hotelkamers zijn geschikt voor 2 tot 4 personen en zijn voorzien van een eigen badkamer.

Activiteiten en faciliteiten

Het Efteling Loonsche Land biedt talloze activiteiten en faciliteiten voor jong en oud. Zo kun je heerlijk wandelen of fietsen in de natuur, of een bezoek brengen aan de boerderij. Hier kun je de dieren voeren en knuffelen, en leer je alles over het boerenleven.

Daarnaast is er een speeltuin en een waterspeelplaats voor de kinderen, en kun je een potje midgetgolfen of jeu de boules spelen. Ook is er een wellnessruimte waar je kunt ontspannen in de sauna of het stoombad.

Magische beleving

Wat het Efteling Loonsche Land zo bijzonder maakt, is de magische beleving. Het park is namelijk geïnspireerd op het sprookje van Roodkapje, en overal vind je verwijzingen naar dit verhaal. Zo zijn de vakantiehuizen gebouwd als kleine huisjes in het bos, en zijn de boomhutten versierd met rode kapjes.

Ook in het restaurant en de bar vind je verwijzingen naar het sprookje. Zo kun je genieten van een heerlijke maaltijd in het restaurant ‘De Proeftuyn’, waar je wordt omringd door groen en bloemen. Of drink een drankje in de bar ‘De Vrolijke Noot’, waar je wordt begroet door de vrolijke notenkraker.

Praktische informatie

Het Efteling Loonsche Land is het hele jaar geopend, en je kunt er terecht voor een weekendje weg of een langere vakantie. De prijzen variëren per accommodatie en seizoen, en zijn inclusief toegang tot het pretpark. Je kunt online boeken via de website van de Efteling.

Als gast van het Efteling Loonsche Land heb je ook nog eens een aantal voordelen. Zo kun je een half uur eerder het pretpark in, en kun je gebruik maken van de gratis shuttlebus die je van en naar het park brengt.

Conclusie

Het Efteling Loonsche Land is een unieke vakantiebestemming waar je kunt genieten van rust, ruimte en magie. Het park biedt talloze activiteiten en faciliteiten voor jong en oud, en is geïnspireerd op het sprookje van Roodkapje. Een verblijf in het Efteling Loonsche Land is dan ook een magische ervaring die je niet snel zult vergeten.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Kruidvat Efteling: Bespaar op je dagje uit!.

Plaats een reactie