Efteling Logo Tekenen

Als je aan de Efteling denkt, denk je waarschijnlijk aan de sprookjesachtige attracties en het magische gevoel dat je krijgt als je door het park loopt. Maar wat dacht je van het iconische Efteling logo? Het logo is een belangrijk onderdeel van de Efteling-merkidentiteit en is een herkenbaar symbool voor fans over de hele wereld. In dit artikel gaan we dieper in op het tekenen van het Efteling logo en geven we tips om het zelf te proberen.

Efteling logo tekenen

De geschiedenis van het Efteling logo

Het Efteling logo is door de jaren heen geëvolueerd, maar de basis is altijd hetzelfde gebleven: een gestileerde boom met de naam van het park eronder. Het eerste Efteling logo werd in 1952 ontworpen door Anton Pieck, een bekende Nederlandse illustrator en ontwerper. Het logo was eenvoudig en bestond uit de naam “Efteling” in een sierlijk lettertype met een kleine afbeelding van een boom erboven.

In de jaren 60 en 70 werd het logo aangepast en kreeg het een meer gestileerde uitstraling. De boom werd groter en prominenter en de letters werden strakker en moderner. In de jaren 80 en 90 werd het logo opnieuw aangepast en kreeg het een meer kleurrijke uitstraling. De boom kreeg een groene kleur en er werden meer details toegevoegd.

In 2010 werd het huidige Efteling logo geïntroduceerd. Het logo is ontworpen door het Nederlandse ontwerpbureau Lava. Het logo is gebaseerd op het oude logo, maar is vereenvoudigd en gemoderniseerd. De boom is gestileerd en heeft een meer organische vorm gekregen. De letters zijn strakker en moderner en hebben een blauwe kleur gekregen. Het logo is nu een herkenbaar symbool voor de Efteling en wordt gebruikt op alle marketingmaterialen en merchandise.

Hoe teken je het Efteling logo?

Het tekenen van het Efteling logo lijkt misschien moeilijk, maar met een paar eenvoudige stappen kun je het zelf proberen. Hieronder vind je een stapsgewijze handleiding om het Efteling logo te tekenen:

  1. Teken een verticale lijn in het midden van je papier. Dit zal de stam van de boom zijn.
  2. Teken twee gebogen lijnen aan de bovenkant van de stam om de takken van de boom te vormen.
  3. Teken een cirkel bovenaan de takken om de bladeren van de boom te vormen.
  4. Teken de letters “Efteling” onder de boom. Gebruik een strak en modern lettertype.
  5. Kleur de boom groen en de letters blauw.

Als je het lastig vindt om het logo na te tekenen, kun je ook een sjabloon gebruiken. Er zijn veel sjablonen beschikbaar online die je kunt downloaden en uitprinten. Je kunt het sjabloon op je papier leggen en het logo overtrekken.

Tips voor het tekenen van het Efteling logo

Als je het Efteling logo wilt tekenen, zijn hier een paar tips die je kunnen helpen:

  • Begin met een potloodschets. Maak een ruwe schets van het logo voordat je begint met inkt of kleur.
  • Gebruik een liniaal om rechte lijnen te tekenen. Dit zal je helpen om de stam en takken van de boom recht en symmetrisch te houden.
  • Gebruik een cirkelsjabloon om de bladeren van de boom te tekenen. Dit zal je helpen om de cirkel gelijkmatig en symmetrisch te maken.
  • Gebruik een strak en modern lettertype voor de letters “Efteling”. Dit zal het logo een moderne uitstraling geven.
  • Gebruik kleurpotloden of stiften om het logo in te kleuren. Dit zal het logo levendiger maken en het meer opvallen.

Conclusie

Het Efteling logo is een belangrijk onderdeel van de Efteling-merkidentiteit en is een herkenbaar symbool voor fans over de hele wereld. Het tekenen van het logo lijkt misschien moeilijk, maar met een paar eenvoudige stappen en tips kun je het zelf proberen. Of je nu een fan bent van de Efteling of gewoon geïnteresseerd bent in logo-ontwerp, het tekenen van het Efteling logo is een leuke en creatieve activiteit.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Plattegrond: De Gids voor een Magische Dag.

Plaats een reactie