Efteling Langnek: De Toren van Verhalen in de Efteling

De Efteling is een van de meest populaire attractieparken in Nederland en Europa. Het park heeft een rijke geschiedenis en biedt een breed scala aan attracties en shows voor alle leeftijden. Een van de meest iconische attracties in de Efteling is Langnek, een toren die bekend staat als de Toren van Verhalen. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis, het ontwerp en de ervaring van de Efteling Langnek.

Efteling langnek

Geschiedenis van de Efteling Langnek

De Efteling Langnek werd geopend in 1952, slechts enkele jaren na de opening van het park zelf. Het ontwerp van de toren is gebaseerd op het personage Langnek uit het sprookje “De Indische Waterlelies” van de Nederlandse schrijver en dichter Johan Fabricius. Het sprookje werd geschreven in 1946 en was een van de eerste sprookjes die in de Efteling werd opgenomen.

De toren zelf is ontworpen door Anton Pieck, een Nederlandse kunstenaar en illustrator die bekend staat om zijn romantische en nostalgische stijl. Pieck was een van de oprichters van de Efteling en heeft een grote invloed gehad op de vormgeving van het park. De Efteling Langnek is een van zijn meest iconische ontwerpen.

Ontwerp van de Efteling Langnek

De Efteling Langnek is een 13 meter hoge toren die is gebouwd van beton en staal. De toren heeft een opvallende vormgeving met een grote nek die uitsteekt boven de bomen. Aan de bovenkant van de nek bevindt zich het hoofd van Langnek, dat is gemaakt van polyester en is beschilderd in felle kleuren.

De toren is versierd met verschillende afbeeldingen en sculpturen die verwijzen naar de verhalen van de Efteling. Aan de voet van de toren bevindt zich een fontein met een sculptuur van de kikkerkoning, een personage uit het sprookje “De Kikkerkoning”. Aan de zijkanten van de toren zijn afbeeldingen te zien van andere sprookjes, zoals “De Wolf en de Zeven Geitjes” en “De Rode Schoentjes”.

Ervaring van de Efteling Langnek

De Efteling Langnek is een van de meest populaire attracties in de Efteling en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. De toren biedt een unieke ervaring waarbij bezoekers kunnen genieten van een prachtig uitzicht over het park en de omgeving. De toren is toegankelijk voor alle leeftijden en is een geweldige manier om even te ontsnappen aan de drukte van het park.

De Efteling Langnek is ook een geweldige plek om foto’s te maken. Het hoofd van Langnek is een populaire achtergrond voor selfies en groepsfoto’s. De toren is ook een geweldige plek om te genieten van de zonsondergang of om te kijken naar de vuurwerkshow die regelmatig in de Efteling wordt gehouden.

Conclusie

De Efteling Langnek is een van de meest iconische attracties in de Efteling en een must-see voor iedereen die het park bezoekt. De toren is niet alleen een prachtig ontwerp, maar biedt ook een unieke ervaring en een geweldig uitzicht over het park. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de sprookjesachtige sfeer van de Efteling.

Als je de Efteling bezoekt, zorg er dan voor dat je de Efteling Langnek niet mist. Het is een van de hoogtepunten van het park en een geweldige manier om de magie van de Efteling te ervaren.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Forum: Dé plek voor Efteling fans.

Plaats een reactie