Efteling laatste nieuws: wat is er allemaal gaande in het pretpark?

De Efteling is een van de meest populaire pretparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het park staat bekend om zijn sprookjesachtige sfeer en attracties voor jong en oud. Maar wat is het laatste nieuws over de Efteling? In dit artikel zetten we de belangrijkste ontwikkelingen op een rij.

Efteling laatste nieuws

Nieuwe attracties in de Efteling

De Efteling staat nooit stil en blijft zichzelf vernieuwen. Zo zijn er de afgelopen jaren verschillende nieuwe attracties geopend, waaronder Symbolica, Baron 1898 en Max & Moritz. Maar ook voor de toekomst heeft de Efteling grootse plannen. Zo wordt er momenteel gewerkt aan de bouw van een nieuwe achtbaan, genaamd de ‘Dueling Coaster’. Deze achtbaan zal bestaan uit twee banen die naast elkaar lopen en elkaar op verschillende momenten kruisen. Ook wordt er gewerkt aan een nieuwe attractie in het themagebied Ruigrijk, al is nog niet bekend wat voor attractie dit precies zal zijn.

Coronamaatregelen in de Efteling

Natuurlijk heeft ook de Efteling te maken met de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen. Het park heeft verschillende maatregelen genomen om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen. Zo is het verplicht om vooraf online een ticket te kopen en een tijdslot te reserveren. Ook geldt er een maximum aantal bezoekers per dag en zijn sommige attracties gesloten om de anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen. Daarnaast zijn er extra hygi├źnemaatregelen genomen, zoals het plaatsen van desinfectiezuilen en het regelmatig schoonmaken van attracties en andere plekken in het park.

Veranderingen in het Sprookjesbos

Het Sprookjesbos is een van de bekendste en meest geliefde attracties van de Efteling. Hier kunnen bezoekers zich onderdompelen in de wereld van bekende sprookjes, zoals Sneeuwwitje en Roodkapje. Maar ook het Sprookjesbos blijft niet onveranderd. Zo zijn er de afgelopen jaren verschillende sprookjes gerenoveerd en vernieuwd, zoals De Nieuwe Kleren van de Keizer en De Wolf en de Zeven Geitjes. Ook zijn er nieuwe sprookjes toegevoegd, zoals Pinokkio en De Zes Zwanen. In de toekomst zullen er nog meer veranderingen plaatsvinden in het Sprookjesbos, al is nog niet bekend welke sprookjes dit precies zullen zijn.

Evenementen in de Efteling

Naast de reguliere attracties organiseert de Efteling ook regelmatig evenementen. Zo is er in de winterperiode het Winter Efteling, waarbij het park volledig in winterse sferen wordt gehuld en er speciale winterse attracties en activiteiten zijn. Ook is er in de zomerperiode het Negen Pleinen Festijn, waarbij het park ’s avonds wordt omgetoverd tot een groot feest met muziek, dans en entertainment. Helaas zijn veel evenementen in de Efteling vanwege de coronacrisis afgelast of aangepast. Zo zal het Winter Efteling dit jaar anders zijn dan normaal en zijn er geen grote evenementen gepland voor de zomerperiode.

Conclusie

Er is altijd wel iets nieuws te ontdekken in de Efteling. Of het nu gaat om nieuwe attracties, veranderingen in het Sprookjesbos of evenementen, het pretpark blijft zichzelf vernieuwen en verbeteren. Ook in tijden van corona doet de Efteling er alles aan om een veilige en leuke dag uit te bieden aan bezoekers. Ben jij benieuwd naar het laatste nieuws over de Efteling? Houd dan de website en social media kanalen van het park in de gaten.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Test Efteling: Een kijkje achter de schermen van het pretpark.

Plaats een reactie