Efteling Kinderwagen: Alles wat je moet weten

De Efteling is een van de populairste pretparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het park is geschikt voor jong en oud en biedt tal van attracties en shows. Als je met jonge kinderen naar de Efteling gaat, is het handig om een kinderwagen mee te nemen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de Efteling kinderwagen.

Efteling kinderwagen

Waarom een kinderwagen meenemen naar de Efteling?

Als je met jonge kinderen naar de Efteling gaat, kan een kinderwagen erg handig zijn. Het park is groot en er is veel te zien en te doen. Kinderen kunnen snel moe worden en het is fijn als ze af en toe even kunnen uitrusten in de kinderwagen. Bovendien kun je in de kinderwagen spullen meenemen, zoals luiers, eten en drinken en extra kleding. Zo hoef je niet steeds met een volle tas rond te lopen.

Mag je een kinderwagen meenemen naar de Efteling?

Ja, je mag een kinderwagen meenemen naar de Efteling. Het park is goed toegankelijk voor kinderwagens en er zijn voldoende paden en wegen waar je met de kinderwagen kunt rijden. Houd er wel rekening mee dat het op drukke dagen soms lastig kan zijn om met de kinderwagen door de menigte te manoeuvreren. Ook zijn sommige attracties niet geschikt voor kinderwagens en zul je deze dus moeten parkeren voordat je de attractie ingaat.

Waar kun je een kinderwagen huren in de Efteling?

Als je geen eigen kinderwagen hebt of deze niet wilt meenemen, kun je er een huren in de Efteling. Bij de ingang van het park kun je terecht bij de buggyverhuur. Hier kun je een buggy of kinderwagen huren voor €4 per dag. Je betaalt ook een borg van €20, die je terugkrijgt als je de buggy of kinderwagen weer inlevert. Het is aan te raden om van tevoren te reserveren, zodat je zeker weet dat er een buggy of kinderwagen beschikbaar is.

Welke attracties zijn geschikt voor kinderwagens?

Niet alle attracties in de Efteling zijn geschikt voor kinderwagens. Sommige attracties hebben trappen of smalle doorgangen, waardoor je de kinderwagen niet mee kunt nemen. Bij de ingang van elke attractie staat aangegeven of deze geschikt is voor kinderwagens. Hieronder vind je een overzicht van attracties die wel geschikt zijn voor kinderwagens:

  • Carnaval Festival
  • Droomvlucht
  • Fata Morgana
  • Holle Bolle Gijs
  • It’s a Small World
  • PandaDroom
  • Sprookjesbos
  • Villa Volta

Waar kun je de kinderwagen parkeren bij attracties?

Bij attracties waar de kinderwagen niet mee naar binnen kan, kun je deze parkeren bij de ingang. Er zijn speciale parkeerplaatsen voor kinderwagens, zodat je deze gemakkelijk terug kunt vinden. Het is aan te raden om een label met je naam en telefoonnummer aan de kinderwagen te bevestigen, zodat je deze snel terug kunt vinden als je hem kwijt bent.

Waar kun je de kinderwagen parkeren als je gaat eten of naar een show gaat?

Als je gaat eten of naar een show gaat, kun je de kinderwagen parkeren bij de ingang van het restaurant of de show. Ook hier zijn speciale parkeerplaatsen voor kinderwagens. Het is wel belangrijk om te controleren of de kinderwagen niet in de weg staat voor andere gasten of het personeel.

Conclusie

Een kinderwagen kan erg handig zijn als je met jonge kinderen naar de Efteling gaat. Je kunt de kinderen laten uitrusten en spullen meenemen zonder dat je steeds met een volle tas hoeft rond te lopen. Je mag een kinderwagen meenemen naar de Efteling en er zijn voldoende paden en wegen waar je met de kinderwagen kunt rijden. Bij attracties waar de kinderwagen niet mee naar binnen kan, kun je deze parkeren bij de ingang. Ook bij restaurants en shows zijn speciale parkeerplaatsen voor kinderwagens. Als je geen eigen kinderwagen hebt of deze niet wilt meenemen, kun je er een huren bij de buggyverhuur bij de ingang van het park.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Muziek Efteling: De Magie van Muziek in het Pretpark.

Plaats een reactie