Efteling kaartje reserveren: alles wat je moet weten

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland. Jaarlijks trekt het park miljoenen bezoekers vanuit binnen- en buitenland. Wil jij ook een dagje naar de Efteling, maar wil je niet in de rij staan voor een kaartje? Dan is het reserveren van een Efteling kaartje de oplossing. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het reserveren van een Efteling kaartje.

Efteling kaartje reserveren

Waarom zou je een Efteling kaartje reserveren?

Er zijn verschillende redenen waarom het reserveren van een Efteling kaartje een goed idee is. Ten eerste hoef je niet in de rij te staan bij de kassa van het park. Dit scheelt niet alleen tijd, maar ook stress. Daarnaast is het mogelijk om online een kaartje te reserveren voor een specifieke datum. Hierdoor ben je verzekerd van toegang tot het park op de dag dat jij wilt gaan.

Een ander voordeel van het reserveren van een Efteling kaartje is dat je vaak korting krijgt. Zo zijn er regelmatig acties waarbij je bijvoorbeeld €5,- korting krijgt op een kaartje. Ook zijn er speciale tarieven voor kinderen en senioren.

Hoe reserveer je een Efteling kaartje?

Het reserveren van een Efteling kaartje is heel eenvoudig. Je kunt dit online doen via de website van de Efteling. Hier kun je aangeven op welke datum je het park wilt bezoeken en hoeveel kaartjes je wilt bestellen. Vervolgens kun je de kaartjes betalen via iDeal, creditcard of PayPal.

Als je de kaartjes hebt betaald, ontvang je een bevestigingsmail met daarin de tickets. Deze tickets kun je uitprinten en meenemen naar het park. Bij de ingang van het park wordt de barcode op de tickets gescand, waarna je toegang krijgt tot het park.

Waar moet je op letten bij het reserveren van een Efteling kaartje?

Als je een Efteling kaartje gaat reserveren, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat de kaartjes alleen geldig zijn op de datum die je hebt gereserveerd. Als je op een andere dag wilt gaan, moet je opnieuw kaartjes bestellen.

Daarnaast is het goed om te weten dat de kaartjes niet persoonsgebonden zijn. Dit betekent dat je de kaartjes ook aan iemand anders kunt geven als je zelf niet kunt gaan. Wel moet degene die het kaartje gebruikt op de gereserveerde datum naar het park gaan.

Verder is het belangrijk om te checken of er op de dag dat jij wilt gaan geen speciale evenementen zijn in het park. Tijdens deze evenementen gelden vaak andere tarieven en openingstijden. Ook kan het drukker zijn in het park, waardoor je langer moet wachten bij de attracties.

Wat zijn de kosten van een Efteling kaartje?

De kosten van een Efteling kaartje zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo betaal je meer voor een kaartje in het hoogseizoen dan in het laagseizoen. Ook zijn er speciale tarieven voor kinderen en senioren.

Op dit moment (2021) zijn de prijzen als volgt:

  • Volwassenen (vanaf 13 jaar): €45,-
  • Kinderen (4 t/m 12 jaar): €41,-
  • Senioren (60+): €41,-

Let op: dit zijn de reguliere tarieven. Tijdens actieperiodes en speciale evenementen kunnen de tarieven afwijken.

Conclusie

Het reserveren van een Efteling kaartje is een slimme keuze als je niet in de rij wilt staan bij de kassa en verzekerd wilt zijn van toegang op de dag dat jij wilt gaan. Bovendien kun je vaak profiteren van korting als je online een kaartje reserveert. Let wel op dat de kaartjes alleen geldig zijn op de datum die je hebt gereserveerd en dat er op die dag geen speciale evenementen zijn in het park. Met deze tips in je achterhoofd kun je optimaal genieten van een dagje Efteling!

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Prijs Efteling: Wat kost een dagje uit in het pretpark?.

Plaats een reactie