Efteling jarig: het pretpark viert haar 69e verjaardag

Op 31 mei 2021 is het zover: de Efteling viert haar 69e verjaardag. Het pretpark, gelegen in Kaatsheuvel, is al bijna zeven decennia lang een populaire bestemming voor jong en oud. Met haar sprookjesachtige attracties, betoverende shows en gezellige sfeer is de Efteling een begrip in Nederland en ver daarbuiten.

Efteling jarig

Geschiedenis van de Efteling

De Efteling opende haar deuren op 31 mei 1952, als een klein park met enkele sprookjesachtige attracties. Het idee voor het park kwam van de pastoor van Kaatsheuvel, die vond dat er meer vermaak moest zijn voor de lokale jeugd. Het park groeide al snel uit tot een populaire bestemming voor gezinnen en toeristen.

In de jaren ’70 en ’80 werden er steeds meer attracties toegevoegd aan het park, zoals de Python, de Fata Morgana en de Droomvlucht. Ook werden er diverse hotels en vakantieparken gebouwd, zodat bezoekers langer konden blijven en meer van het park konden genieten.

In de jaren ’90 en 2000 werden er nog meer attracties toegevoegd, zoals de Vogel Rok, de Vliegende Hollander en Baron 1898. Ook werd er steeds meer aandacht besteed aan entertainment, met shows als Raveleijn en Aquanura.

Vandaag de dag is de Efteling een van de grootste en meest populaire pretparken van Europa, met jaarlijks meer dan vijf miljoen bezoekers. Het park blijft zich vernieuwen en uitbreiden, met recente toevoegingen als Symbolica en Max & Moritz.

Feestelijke activiteiten tijdens de verjaardag van de Efteling

Natuurlijk wordt de verjaardag van de Efteling niet zomaar voorbijgegaan. Het park organiseert diverse feestelijke activiteiten om haar 69e verjaardag te vieren.

Speciale verjaardagsshow

Tijdens de verjaardag van de Efteling wordt er een speciale show opgevoerd in het Efteling Theater. Deze show staat helemaal in het teken van de verjaardag van het park en belooft een betoverende ervaring te worden.

Verjaardagsmenu’s in de restaurants

De restaurants in de Efteling bieden tijdens de verjaardag van het park speciale verjaardagsmenu’s aan. Deze menu’s zijn ge├»nspireerd op de sprookjes en attracties van het park en beloven een culinaire ervaring te worden.

Verjaardagscadeau voor abonnementhouders

Abonnementhouders van de Efteling krijgen tijdens de verjaardag van het park een speciaal cadeau. Wat dit cadeau precies inhoudt, blijft nog even een verrassing.

Feestelijke versiering in het park

Natuurlijk wordt het park tijdens haar verjaardag ook feestelijk versierd. Overal in het park zijn ballonnen, slingers en andere feestelijke decoraties te vinden.

Bezoek de Efteling tijdens haar verjaardag

Ben je van plan om de Efteling te bezoeken tijdens haar verjaardag? Dan is het goed om te weten dat het op deze dag waarschijnlijk drukker zal zijn dan normaal. Zorg dus dat je op tijd bent en houd rekening met eventuele wachtrijen.

Wil je optimaal genieten van je bezoek aan de Efteling? Dan is het aan te raden om een overnachting te boeken in een van de hotels of vakantieparken van het park. Zo kun je rustig de attracties en shows bekijken en hoef je niet te haasten.

Of je nu voor het eerst naar de Efteling gaat of al jarenlang een trouwe fan bent, de verjaardag van het park is een bijzondere gelegenheid die je niet wilt missen. Kom genieten van de sprookjesachtige sfeer, de betoverende attracties en de gezellige feestelijkheden tijdens de 69e verjaardag van de Efteling.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Kinderwagen: Alles wat je moet weten.

Plaats een reactie