Efteling Intratuin: Een magische samenwerking

De Efteling en Intratuin zijn twee bekende namen in Nederland. De Efteling is het grootste attractiepark van Nederland en Intratuin is een bekende tuincentrumketen. Maar wat hebben deze twee bedrijven met elkaar te maken? Sinds enkele jaren werken de Efteling en Intratuin samen om de magie van de Efteling naar de tuinen van Nederland te brengen. In dit artikel lees je alles over de samenwerking tussen de Efteling en Intratuin.

Efteling intratuin

De geschiedenis van de samenwerking

De samenwerking tussen de Efteling en Intratuin begon in 2015. De Efteling wilde graag haar magie buiten het attractiepark verspreiden en zocht daarvoor een partner. Intratuin was de perfecte partner, omdat zij als tuincentrumketen veel ervaring hebben met het creĆ«ren van sfeer en beleving in tuinen. Samen bedachten ze het concept ‘Efteling bij Intratuin’.

De eerste editie van ‘Efteling bij Intratuin’ vond plaats in het najaar van 2015. Bij verschillende vestigingen van Intratuin werden Efteling-sprookjes tot leven gebracht in de vorm van tuinornamenten, planten en decoraties. Bezoekers konden zo de magie van de Efteling ervaren in hun eigen tuin.

De samenwerking bleek een groot succes en werd daarom voortgezet. Elk jaar wordt er een nieuw thema gekozen en worden er nieuwe producten ontwikkeld. Zo was het thema van 2019 ‘Symbolica’, het nieuwste en meest magische paleis van de Efteling. Bij Intratuin waren onder andere Symbolica-planten, -potten en -ornamenten te koop.

De producten van Efteling bij Intratuin

De producten van Efteling bij Intratuin zijn zeer divers. Van planten en bloemen tot tuinornamenten en decoraties. Elk jaar worden er nieuwe producten ontwikkeld die passen bij het gekozen thema. Hieronder een overzicht van enkele producten die in voorgaande jaren te koop waren:

  • Efteling-rozen
  • Sprookjesachtige planten, zoals de ‘Roodkapje’-heester
  • Efteling-tuinornamenten, zoals een kabouterhuisje of een draak
  • Efteling-decoraties, zoals een kasteelmuur of een toverstaf
  • Efteling-kerstballen

De producten zijn niet alleen te koop bij Intratuin, maar ook online via de webshop van Intratuin. Zo kunnen ook mensen buiten Nederland genieten van de magie van de Efteling in hun eigen tuin.

De voordelen van de samenwerking

De samenwerking tussen de Efteling en Intratuin heeft voor beide partijen voordelen. Voor de Efteling is het een manier om haar magie buiten het attractiepark te verspreiden en haar merk te versterken. Voor Intratuin is het een manier om zich te onderscheiden van andere tuincentra en om meer bezoekers te trekken.

Maar ook voor de consument heeft de samenwerking voordelen. Zo kunnen Efteling-fans hun liefde voor de Efteling ook in hun eigen tuin laten zien. En voor mensen die nog nooit naar de Efteling zijn geweest, is het een manier om kennis te maken met de sprookjesachtige wereld van de Efteling.

De toekomst van de samenwerking

De samenwerking tussen de Efteling en Intratuin is nog steeds gaande en elk jaar worden er nieuwe producten ontwikkeld. Het is dan ook te verwachten dat de samenwerking nog lang zal voortduren. Wellicht dat er in de toekomst ook andere samenwerkingen tussen de Efteling en andere bedrijven zullen ontstaan.

Maar voor nu kunnen we genieten van de magie van de Efteling in onze eigen tuin, dankzij de samenwerking tussen de Efteling en Intratuin.

Conclusie

De samenwerking tussen de Efteling en Intratuin is een mooi voorbeeld van hoe twee bedrijven elkaar kunnen versterken. Dankzij de samenwerking kunnen Efteling-fans hun liefde voor de Efteling ook in hun eigen tuin laten zien en kunnen mensen die nog nooit naar de Efteling zijn geweest, kennis maken met de sprookjesachtige wereld van de Efteling. De producten van Efteling bij Intratuin zijn zeer divers en elk jaar worden er nieuwe producten ontwikkeld die passen bij het gekozen thema. Het is dan ook te verwachten dat de samenwerking nog lang zal voortduren.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Gigi Hadid in de Efteling: Een sprookjesachtige ervaring.

Plaats een reactie