Efteling Golfpark: Een unieke golfervaring in de sprookjesachtige omgeving van de Efteling

Als je denkt aan de Efteling, denk je waarschijnlijk aan sprookjesachtige attracties, spannende achtbanen en gezellige familie-uitjes. Maar wist je dat de Efteling ook een prachtig golfpark heeft? Het Efteling Golfpark is een unieke golfervaring in een sprookjesachtige omgeving. In dit artikel lees je alles over het Efteling Golfpark, van de geschiedenis tot de faciliteiten en de golfbanen.

Efteling golfpark

Geschiedenis van het Efteling Golfpark

Het Efteling Golfpark is opgericht in 1995 en is gelegen in de buurt van de Efteling in Kaatsheuvel. Het golfpark is ontworpen door de gerenommeerde golfbaanarchitect Donald Steel en is geopend door prins Bernhard. Het park heeft inmiddels een rijke geschiedenis en is uitgegroeid tot een van de mooiste golfbanen van Nederland.

Faciliteiten van het Efteling Golfpark

Het Efteling Golfpark biedt een breed scala aan faciliteiten voor golfers van alle niveaus. Zo is er een driving range waar je kunt oefenen op je swing en een putting green waar je je putting skills kunt verbeteren. Daarnaast is er een chipping green en een bunker waar je kunt oefenen op je korte spel.

Als je nog nooit hebt gegolfd, kun je bij het Efteling Golfpark ook terecht voor golflessen. Er zijn verschillende golfprofessionals die je kunnen helpen om de basis van het golfen onder de knie te krijgen. Ook voor gevorderde golfers zijn er lessen en clinics beschikbaar om je spel te verbeteren.

Naast de golfbaan en oefenfaciliteiten heeft het Efteling Golfpark ook een gezellig clubhuis waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Het clubhuis heeft een prachtig terras met uitzicht op de golfbaan, waar je kunt ontspannen na een rondje golf.

De golfbanen van het Efteling Golfpark

Het Efteling Golfpark heeft twee prachtige golfbanen: de Championship Course en de Par-3 Course. Beide banen bieden een unieke golfervaring in een sprookjesachtige omgeving.

Championship Course

De Championship Course is een 18-holes golfbaan die is ontworpen door Donald Steel. De baan heeft een lengte van 6.380 meter en is geschikt voor golfers van alle niveaus. De baan heeft een parkachtig karakter en is omringd door bomen en waterpartijen. De baan heeft verschillende uitdagende holes, waaronder een aantal par-5 holes waar je je lange spel kunt laten zien.

Par-3 Course

De Par-3 Course is een 9-holes golfbaan die is ontworpen door de Nederlandse golfbaanarchitect Gerard Jol. De baan heeft een lengte van 1.131 meter en is ideaal voor beginners en golfers die hun korte spel willen verbeteren. De baan heeft verschillende uitdagende holes, waaronder een aantal waterpartijen en bunkers.

Conclusie

Het Efteling Golfpark is een unieke golfervaring in een sprookjesachtige omgeving. Met twee prachtige golfbanen, uitgebreide oefenfaciliteiten en een gezellig clubhuis is het Efteling Golfpark een must-visit voor elke golfliefhebber. Of je nu een beginner bent of een ervaren golfer, het Efteling Golfpark biedt voor ieder wat wils. Dus pak je clubs en ga op avontuur in het Efteling Golfpark!

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling overnachten: een magische ervaring.

Plaats een reactie