Efteling goedkoop: tips om te besparen op je bezoek aan de Efteling

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland. Jaarlijks trekken miljoenen mensen naar Kaatsheuvel om te genieten van de sprookjesachtige attracties en shows. Helaas kan een dagje Efteling behoorlijk prijzig zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te besparen op je bezoek aan de Efteling. In dit artikel delen we onze beste tips om de Efteling goedkoop te bezoeken.

Efteling goedkoop

1. Koop je tickets online

Als je je tickets voor de Efteling online koopt, bespaar je al snel een paar euro per persoon. Bovendien hoef je niet in de rij te staan bij de kassa, wat je weer tijd bespaart. Als je je tickets minstens 4 dagen van tevoren koopt, krijg je ook nog eens korting op de reguliere prijs. Houd er wel rekening mee dat je je tickets moet printen of op je smartphone moet kunnen tonen bij de ingang van het park.

2. Bezoek de Efteling buiten het hoogseizoen

De Efteling is het hele jaar geopend, maar in de zomermaanden en tijdens schoolvakanties is het park vaak erg druk. Als je de mogelijkheid hebt, is het daarom aan te raden om de Efteling buiten het hoogseizoen te bezoeken. Niet alleen zijn de wachtrijen dan korter, ook de prijzen van hotels en vakantieparken in de omgeving zijn vaak lager buiten het hoogseizoen.

3. Maak gebruik van kortingsacties

Er zijn regelmatig kortingsacties voor de Efteling te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld sparen voor korting bij supermarkten of tankstations, of kun je via websites als Actie van de Dag of Groupon goedkope tickets scoren. Houd er wel rekening mee dat deze acties vaak maar tijdelijk geldig zijn en dat er soms beperkingen gelden, zoals een specifieke datum waarop je het park moet bezoeken.

4. Neem je eigen eten en drinken mee

In de Efteling zijn verschillende restaurants en eetgelegenheden te vinden, maar deze zijn vaak behoorlijk prijzig. Als je wilt besparen op je dagje Efteling, kun je daarom het beste je eigen eten en drinken meenemen. In het park zijn verschillende picknickplekken te vinden waar je rustig kunt genieten van je zelfgemaakte lunch of snacks.

5. Verblijf in een budgethotel of vakantiepark

Als je van plan bent om meerdere dagen in de Efteling door te brengen, kan het voordelig zijn om te overnachten in een budgethotel of vakantiepark in de omgeving. Deze accommodaties zijn vaak een stuk goedkoper dan de hotels die direct naast het park liggen, maar bieden wel alle faciliteiten die je nodig hebt voor een comfortabel verblijf. Bovendien kun je vaak gebruik maken van gratis shuttlebussen naar de Efteling.

6. Maak gebruik van de Efteling-app

Met de Efteling-app kun je niet alleen de wachttijden van de attracties in de gaten houden, maar ook kortingsbonnen en aanbiedingen ontvangen. Zo kun je bijvoorbeeld korting krijgen op souvenirs of een gratis ijsje scoren bij een van de eetgelegenheden in het park. Download de app dus voordat je naar de Efteling gaat en profiteer van de extra kortingen.

7. Koop een abonnement

Als je regelmatig naar de Efteling gaat, kan het voordelig zijn om een abonnement te kopen. Met een abonnement heb je onbeperkt toegang tot het park en kun je profiteren van extra kortingen en voordelen, zoals gratis parkeren en korting op eten en drinken. Bovendien kun je met een abonnement ook gratis naar andere attractieparken, zoals de Beekse Bergen en Dierenrijk.

Conclusie

Een dagje Efteling hoeft niet duur te zijn. Met deze tips kun je flink besparen op je bezoek aan het attractiepark. Koop je tickets online, bezoek de Efteling buiten het hoogseizoen, maak gebruik van kortingsacties, neem je eigen eten en drinken mee, verblijf in een budgethotel of vakantiepark, maak gebruik van de Efteling-app en overweeg een abonnement. Zo kun je optimaal genieten van de sprookjesachtige attracties en shows van de Efteling, zonder dat je bankrekening eronder lijdt.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Kniesoor Efteling: Waarom sommige mensen kritisch zijn over het pretpark.

Plaats een reactie