Efteling Gehandicapten: Een Dagje Uit voor Iedereen

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het park biedt een breed scala aan attracties en shows voor jong en oud. Maar hoe zit het met de toegankelijkheid voor mensen met een handicap? In dit artikel gaan we dieper in op de mogelijkheden voor gehandicapten in de Efteling.

Efteling gehandicapten

Toegankelijkheid

De Efteling streeft ernaar om het park voor iedereen toegankelijk te maken. Er zijn verschillende voorzieningen getroffen om mensen met een handicap te helpen bij het genieten van hun dagje uit. Zo zijn er rolstoelen en scootmobielen te huur bij de ingang van het park. Ook zijn er speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden en zijn er rolstoelvriendelijke paden aangelegd.

Daarnaast zijn er in het park verschillende attracties die toegankelijk zijn voor mensen met een handicap. Zo zijn er attracties waarbij je in je rolstoel kunt blijven zitten, zoals de Droomvlucht en de Fata Morgana. Ook zijn er attracties waarbij je met een speciale lift naar boven kunt, zoals de Pagode en de Python.

Om te zorgen dat mensen met een handicap niet onnodig lang hoeven te wachten, is er een speciale service voor mindervaliden. Met een speciale pas kunnen zij bij de attracties gebruikmaken van de uitgang, zodat ze niet in de rij hoeven te staan. Dit scheelt veel tijd en energie.

Assistentie

Als je als gehandicapte naar de Efteling gaat, kun je ook gebruikmaken van de assistentie die het park biedt. Zo kun je bijvoorbeeld een begeleider meenemen die je kan helpen bij het in- en uitstappen bij de attracties. Ook kun je gebruikmaken van de speciale rolstoeltoegankelijke toiletten en zijn er op verschillende plekken in het park EHBO-posten aanwezig.

Als je van tevoren weet dat je assistentie nodig hebt, kun je dit aangeven bij de reservering van je tickets. Het park kan dan rekening houden met je wensen en zorgen dat alles goed geregeld is.

Speciale dagen

De Efteling organiseert regelmatig speciale dagen voor mensen met een handicap. Zo is er bijvoorbeeld de Efteling Kids Club Dag, waarbij kinderen met een handicap een dagje uit kunnen met hun gezin. Ook is er de Efteling Sprookjesdag, waarbij mensen met een verstandelijke beperking kunnen genieten van de sprookjesachtige sfeer van het park.

Tijdens deze speciale dagen zijn er extra voorzieningen getroffen, zoals speciale parkeerplaatsen en rolstoelvriendelijke paden. Ook zijn er extra medewerkers aanwezig om te helpen bij het in- en uitstappen bij de attracties.

Conclusie

De Efteling is een park dat zich inzet voor de toegankelijkheid van mensen met een handicap. Er zijn verschillende voorzieningen getroffen om het park voor iedereen toegankelijk te maken en er is assistentie beschikbaar voor wie dat nodig heeft. Ook worden er regelmatig speciale dagen georganiseerd voor mensen met een handicap.

Als je als gehandicapte naar de Efteling gaat, hoef je je dus geen zorgen te maken dat je niet kunt genieten van een dagje uit. Het park doet er alles aan om het voor iedereen mogelijk te maken om te genieten van de attracties en shows.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over De Baron Efteling: Een Adembenemende Achtbaanervaring.

Plaats een reactie