Efteling Faciliteitenkaart: Alles wat je moet weten

De Efteling is een van de meest populaire attractieparken in Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het park biedt een breed scala aan attracties, shows en entertainment voor alle leeftijden. Maar wat als je een beperking hebt of extra hulp nodig hebt tijdens je bezoek aan de Efteling? Daarvoor is er de Efteling Faciliteitenkaart.

Efteling faciliteitenkaart

Wat is de Efteling Faciliteitenkaart?

De Efteling Faciliteitenkaart is een gratis kaart die bezoekers met een beperking of speciale behoeften kunnen aanvragen. De kaart biedt extra hulp en ondersteuning tijdens het bezoek aan het park. Met de kaart kun je gebruik maken van speciale faciliteiten en attracties die zijn aangepast aan jouw behoeften.

Wie kan de Efteling Faciliteitenkaart aanvragen?

De Efteling Faciliteitenkaart is bedoeld voor bezoekers met een beperking of speciale behoeften. Dit kan bijvoorbeeld zijn vanwege een lichamelijke of verstandelijke beperking, een chronische ziekte of een tijdelijke blessure. Ook als je zwanger bent of een baby hebt, kun je gebruik maken van de faciliteitenkaart.

Hoe vraag je de Efteling Faciliteitenkaart aan?

Je kunt de Efteling Faciliteitenkaart aanvragen via de website van de Efteling. Op de pagina ‘Faciliteitenkaart’ vind je een aanvraagformulier dat je kunt invullen. Hierbij moet je aangeven wat je beperking of speciale behoefte is en welke hulp je nodig hebt tijdens je bezoek aan het park. Je kunt de kaart ook aanvragen bij de Gastenservice bij de ingang van het park.

Welke faciliteiten biedt de Efteling Faciliteitenkaart?

Met de Efteling Faciliteitenkaart kun je gebruik maken van verschillende faciliteiten en attracties in het park. Hieronder vind je een overzicht:

  • Ingang zonder wachtrij: Met de faciliteitenkaart kun je gebruik maken van de speciale ingang zonder wachtrij bij de attracties. Hierdoor hoef je niet in de rij te staan en kun je sneller genieten van de attracties.
  • Speciale parkeerplaats: Als je een beperking hebt, kun je gebruik maken van de speciale parkeerplaatsen bij de ingang van het park. Hierdoor hoef je niet ver te lopen en kun je gemakkelijk het park betreden.
  • Speciale toiletten: In het park zijn speciale toiletten aanwezig voor bezoekers met een beperking. Deze toiletten zijn ruimer en bieden meer privacy.
  • Speciale attracties: In het park zijn verschillende attracties aanwezig die zijn aangepast aan bezoekers met een beperking. Zo zijn er attracties met een speciale instap of zijn er attracties waarbij je in je eigen rolstoel kunt blijven zitten.
  • Speciale shows: Ook de shows in het park zijn aangepast aan bezoekers met een beperking. Zo zijn er speciale zitplaatsen beschikbaar en zijn er tolken aanwezig voor doven en slechthorenden.

Wat zijn de voordelen van de Efteling Faciliteitenkaart?

De Efteling Faciliteitenkaart biedt verschillende voordelen voor bezoekers met een beperking of speciale behoeften. Hieronder vind je een overzicht:

  • Meer comfort: Met de faciliteitenkaart hoef je niet in de rij te staan en kun je gebruik maken van speciale faciliteiten en attracties. Hierdoor kun je meer genieten van je bezoek aan het park en wordt het comfort verhoogd.
  • Meer gemak: Met de faciliteitenkaart hoef je niet ver te lopen en kun je gemakkelijk het park betreden. Ook zijn er speciale toiletten en parkeerplaatsen beschikbaar.
  • Meer plezier: Met de faciliteitenkaart kun je gebruik maken van attracties en shows die zijn aangepast aan jouw behoeften. Hierdoor kun je meer plezier beleven aan je bezoek aan het park.

Conclusie

De Efteling Faciliteitenkaart is een handige en gratis kaart voor bezoekers met een beperking of speciale behoeften. Met de kaart kun je gebruik maken van speciale faciliteiten en attracties die zijn aangepast aan jouw behoeften. Hierdoor wordt het comfort, gemak en plezier verhoogd tijdens je bezoek aan het park. Wil je gebruik maken van de Efteling Faciliteitenkaart? Vraag deze dan aan via de website of bij de Gastenservice bij de ingang van het park.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Max en Moritz Efteling: Een spannende attractie voor jong en oud.

Plaats een reactie