Efteling entreeprijs: wat kost een dagje uit in de Efteling?

De Efteling is een van de populairste attractieparken van Nederland. Jaarlijks trekt het park miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland. Maar wat kost een dagje uit in de Efteling eigenlijk? In dit artikel gaan we dieper in op de entreeprijzen van de Efteling en geven we tips om te besparen op je tickets.

Efteling entreeprijs

Entreeprijzen Efteling

De entreeprijs van de Efteling is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dag van de week, het seizoen en de leeftijd van de bezoeker. Over het algemeen geldt dat hoe drukker het is, hoe hoger de entreeprijs. Ook in het hoogseizoen, tijdens vakanties en op feestdagen betaal je meer dan op een doordeweekse dag in het laagseizoen.

De standaard entreeprijs voor volwassenen (vanaf 13 jaar) is € 45,- per persoon. Voor kinderen (4 t/m 12 jaar) en senioren (vanaf 60 jaar) geldt een gereduceerd tarief van € 41,- per persoon. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen.

Naast de standaard entreeprijs biedt de Efteling ook verschillende kortingen en arrangementen aan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een avondticket, waarmee je vanaf 18.00 uur het park kunt bezoeken voor € 25,- per persoon. Ook zijn er speciale tarieven voor groepen vanaf 20 personen en kun je kiezen voor een arrangement inclusief overnachting in een van de Efteling-hotels.

Besparen op je Efteling-tickets

Wil je besparen op je Efteling-tickets? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om korting te krijgen. Hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

  • Koop je tickets online: als je je tickets online koopt, krijg je vaak korting op de entreeprijs. Zo betaal je bijvoorbeeld € 2,- minder per persoon dan aan de kassa.
  • Kies voor een abonnement: als je regelmatig naar de Efteling gaat, kan een abonnement voordelig zijn. Je betaalt dan een vast bedrag per jaar en kunt onbeperkt het park bezoeken. Bovendien krijg je als abonnementhouder korting op eten, drinken en souvenirs in het park.
  • Maak gebruik van kortingsacties: regelmatig zijn er kortingsacties voor de Efteling, bijvoorbeeld via supermarkten of online ticketverkoop. Houd deze acties goed in de gaten om te profiteren van extra korting.
  • Bezoek het park op een doordeweekse dag: op doordeweekse dagen is het over het algemeen rustiger in de Efteling dan in het weekend of tijdens vakanties. Hierdoor betaal je minder voor je ticket en hoef je minder lang te wachten bij de attracties.

Conclusie

De entreeprijs van de Efteling is afhankelijk van verschillende factoren, maar over het algemeen betaal je tussen de € 41,- en € 45,- per persoon. Door gebruik te maken van kortingsacties, online tickets te kopen of te kiezen voor een abonnement kun je besparen op je Efteling-tickets. Wil je optimaal genieten van je dagje uit in de Efteling? Plan je bezoek dan op een doordeweekse dag en vermijd drukke periodes.

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling Parkeer: Alles wat je moet weten over parkeren bij de Efteling.

Plaats een reactie