Efteling drukte: hoe ga je om met de drukte in het populairste attractiepark van Nederland?

De Efteling is al jarenlang het populairste attractiepark van Nederland. Jaarlijks trekt het park miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland. Maar met zoveel bezoekers kan het ook behoorlijk druk zijn in het park. In dit artikel geven we je tips hoe je het beste om kunt gaan met de drukte in de Efteling.

Efteling drukte

1. Kies de juiste dag

Als je de drukte in de Efteling wilt vermijden, is het belangrijk om de juiste dag te kiezen. In het hoogseizoen, tijdens de schoolvakanties en op feestdagen is het park het drukst. Wil je de drukte vermijden, kies dan voor een doordeweekse dag buiten de vakanties om. Ook op dagen met slecht weer is het vaak rustiger in het park.

2. Kom op tijd

Als je op tijd in de Efteling bent, kun je vaak nog rustig genieten van de attracties voordat het echt druk wordt. Kom dus op tijd en begin bijvoorbeeld met de attracties die het snelst vollopen, zoals de Python of de Baron 1898.

3. Maak gebruik van de Efteling-app

Met de Efteling-app kun je de wachttijden van de attracties in de gaten houden. Zo kun je op het juiste moment naar de attracties gaan waar de wachtrijen op dat moment het kortst zijn. Ook kun je met de app een restaurant reserveren, zodat je niet in de rij hoeft te staan voor een tafeltje.

4. Maak gebruik van de Single Rider-rij

Bij sommige attracties in de Efteling is er een Single Rider-rij. Als je hier gebruik van maakt, kun je vaak sneller doorlopen omdat je als ‘opvulling’ wordt gebruikt voor lege plekken in de attractie. Houd er wel rekening mee dat je dan niet naast je gezelschap zit.

5. Vermijd de drukste attracties

Sommige attracties in de Efteling zijn nu eenmaal populairder dan andere. Wil je de drukte vermijden, vermijd dan de attracties waar de wachtrijen het langst zijn. Kies in plaats daarvan voor de minder populaire attracties, zoals de Droomvlucht of de Fata Morgana.

6. Maak gebruik van de FastPass

Met de FastPass kun je bij sommige attracties in de Efteling een tijdslot reserveren, zodat je niet in de rij hoeft te staan. Dit is vooral handig bij de attracties waar de wachtrijen het langst zijn, zoals de Python en de Baron 1898. Houd er wel rekening mee dat er maar een beperkt aantal FastPass-tickets beschikbaar zijn per dag.

7. Neem je eigen eten en drinken mee

In de Efteling zijn er genoeg restaurants en eetgelegenheden waar je iets kunt eten en drinken. Maar als je de drukte wilt vermijden, kun je ook je eigen eten en drinken meenemen. Zo hoef je niet in de rij te staan voor een broodje of een drankje.

8. Maak gebruik van de parkeerplaatsen buiten het park

Als je met de auto naar de Efteling gaat, kun je het beste gebruik maken van de parkeerplaatsen buiten het park. Deze zijn vaak goedkoper en je hoeft niet in de rij te staan voor een parkeerplek. Vanaf de parkeerplaatsen rijden er shuttlebussen naar het park.

9. Maak gebruik van de Efteling-hotelarrangementen

Als je een hotelarrangement boekt bij de Efteling, heb je vaak toegang tot het park voordat het park opengaat voor andere bezoekers. Zo kun je rustig genieten van de attracties voordat het echt druk wordt. Ook kun je gebruik maken van de speciale ingang voor hotelgasten, zodat je niet in de rij hoeft te staan bij de hoofdingang.

10. Accepteer de drukte

Tot slot is het belangrijk om te accepteren dat het soms druk kan zijn in de Efteling. Het is immers het populairste attractiepark van Nederland en dat trekt nu eenmaal veel bezoekers. Probeer er het beste van te maken en geniet van de attracties en de sfeer in het park.

Met deze tips kun je hopelijk de drukte in de Efteling vermijden en optimaal genieten van je dag in het park. Veel plezier!

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Efteling openingstijden: alles wat je moet weten.

Plaats een reactie