Efteling Draaimolen: Een Klassieker in het Sprookjesbos

De Efteling is een van de bekendste en meest geliefde pretparken van Nederland. Het park is gelegen in Kaatsheuvel en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Een van de meest iconische attracties van de Efteling is de draaimolen. Deze klassieker is al sinds de opening van het park in 1952 een favoriet onder jong en oud.

Efteling draaimolen

Geschiedenis van de Efteling Draaimolen

De Efteling draaimolen is een van de oudste attracties van het park. De molen werd gebouwd in 1913 en stond oorspronkelijk in het Duitse plaatsje Soest. In 1956 werd de molen door de Efteling aangekocht en naar het park verplaatst. Sindsdien is de draaimolen een vaste waarde in het Sprookjesbos.

De Efteling draaimolen is een zogenaamde carrouselmolen. Dit type molen heeft een centrale paal waaromheen de verschillende zitjes draaien. De molen is prachtig gedecoreerd met houtsnijwerk en schilderingen van sprookjesfiguren. De molen heeft 64 zitjes, waarvan er 48 bewegen. De overige 16 zitjes zijn bedoeld voor mindervalide bezoekers.

De Efteling Draaimolen in het Sprookjesbos

De Efteling draaimolen is gelegen in het Sprookjesbos, een van de oudste en meest geliefde delen van het park. Het Sprookjesbos werd geopend in 1952 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste en meest populaire attracties van de Efteling. Het Sprookjesbos is een betoverende wereld vol sprookjesfiguren en -taferelen. Bezoekers kunnen er onder andere een kijkje nemen in het huisje van Hans en Grietje, de kikkerprins kussen en de wolf en de zeven geitjes ontmoeten.

De Efteling draaimolen is een van de meest geliefde attracties in het Sprookjesbos. De molen is prachtig gedecoreerd en biedt een unieke ervaring voor jong en oud. De draaimolen is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar en is ook toegankelijk voor mindervalide bezoekers.

Andere Attracties in het Sprookjesbos

Het Sprookjesbos biedt nog veel meer betoverende attracties en bezienswaardigheden. Hieronder vind je een overzicht van enkele andere hoogtepunten:

  • De Indische Waterlelies: Een prachtige vijver vol waterlelies en sprookjesfiguren.
  • De Rode Schoentjes: Een interactieve attractie waarbij bezoekers zelf kunnen bepalen welke kant het verhaal op gaat.
  • De Magische Klok: Een klok die elk kwartier tot leven komt en een sprookje vertelt.
  • De Fakir: Een attractie waarbij bezoekers in een vliegend tapijt door de lucht zweven.

Praktische Informatie

De Efteling draaimolen is geopend tijdens de reguliere openingstijden van het park. Het Sprookjesbos is het hele jaar door geopend, met uitzondering van enkele sluitingsdagen. De toegang tot het Sprookjesbos is inbegrepen bij de reguliere toegangsprijs van de Efteling. Het park biedt ook diverse arrangementen en kortingsacties aan.

Bezoekers met een beperking kunnen gebruik maken van speciale faciliteiten, zoals aangepaste attracties en rolstoelverhuur. Het park beschikt ook over diverse restaurants en souvenirwinkels.

Conclusie

De Efteling draaimolen is een van de meest iconische attracties van de Efteling. De molen is prachtig gedecoreerd en biedt een unieke ervaring voor jong en oud. De draaimolen is gelegen in het Sprookjesbos, een betoverende wereld vol sprookjesfiguren en -taferelen. Het Sprookjesbos biedt nog veel meer attracties en bezienswaardigheden, waaronder De Indische Waterlelies, De Rode Schoentjes en De Magische Klok. Het park is het hele jaar door geopend en biedt diverse faciliteiten voor bezoekers met een beperking. Kortom, de Efteling draaimolen is een absolute must-see voor iedereen die van sprookjes en pretparken houdt!

Krijg je geen genoeg van de Efteling? Lees dan ook eens het artikel over Joris en de Draak Efteling: Een spannende achtbaanrit.

Plaats een reactie